2014. augusztus 10.

Több időt töltenek médiával, mint alvással a britek

Ez derül ki az ottani kommunikációs hatóságként működő Ofcom jelentéséből.

Ez derül ki az ottani kommunikációs hatóságként működő Ofcom jelentéséből.

A brit felnőttek napi átlag 8 óra 41 percet töltenek médiával vagy kommunikációval, szemben az alvásra jutó átlag 8 óra 21 perccel. Ha figyelembe vesszük a multitasking jelenségét, akkor a média-/kommunikációs idő valójában ennél is magasabb: napi 11 óra. Az Ofcom számításai szerint ez utóbbi két órás emelkedést jelent 2010-hez képest.

Ha a 16-24 évesek médiára és kommunikációra szánt idejét tekintjük: 9 óra 8 perces értéket kapunk, ami a multitaskingot figyelembe véve 14 óra fölé kúszik. Az Ofcom szerint a 12-15 évesek is érdekesek, nem is csupán a médiával töltött idő, hanem az előző generációkhoz képest gyökeresen eltérő kommunikáció mintázatok és eszközök miatt. Esetükben radikálisan nő az azonnali üzenetküldő szolgáltatások, a szöveg alapú kommunikáció szerepe, míg a hangalapú kommunikáció vagy a klasszikus email szerepe marginális. Eközben a felnőttek a kommunikációra szánt idejük ötödét még mindig telefonálással, a harmadát pedig emaliezéssel töltik.

Eközben még mindig a TV az elsőszámú médium, ezzel napi 3 óra 52 percet töltenek a britek. Ez még mindig kiemelkedő szám, de kisebb, mint a 2010-ben mért, 4 óra feletti átlag, a csökkenés tehát kismértékű, de folyamatos. A televíziót az eltöltött idő tekintetében a rádió és a számítógép követi.

A WARC bővebb összefoglalója itt érhető el, míg a teljes tanulmány az Ofcom oldalán.

Új rekord a Sport TV-n

11 órája

November 17-én és 18-án összesen 8 magyar érdekeltségű kézilabda Bajnokok Ligája- és EHF-kupa mérkőzést közvetít a csatorna.

Visszatér Kálmán Olga

12 órája

Új közéleti műsor indul az N1TV-n Saller néven, amelynek első adásban Kálmán Olga, Havas Henrik, Bencsik Gábor, Para-Kovács Imre, Gulyás Balázs és Balogh Gábor szerepel majd.