Több lábon áll az NMHH kiskorúak védelmében kifejtett tevékenysége – mondta a hatóság elnöke a Decoding Media – Jó gyakorlatok az európai médiaértés-oktatásban konferencia sajtótájékoztatóján.

Karas Monika e tevékenységben zászlóshajónak nevezte a Bűvösvölgy médiaértés-oktató központot, amely a világon is egyedülálló módon ismerteti meg a fiatalokkal a sajtó, a televízió, a rádió és az internet világát.

Az elnök szólt az NMHH által üzemeltetett Internet Hotline-ról, amelyen a világhálóra felkerülő káros tartalmak, vagy az ott tapasztalt zaklatás jelenthető be, valamint beszélt az NMHH Médiatanácsának korhatár-besorolással kapcsolatos tevékenységéről. Ismertetése szerint a hatóság nemcsak monitorozza, hogy a szolgáltatók a törvényi előírásoknak megfelelő időpontban és korhatár-megjelöléssel sugározták-e műsoraikat, hanem kérésükre előzetesen be is sorolja őket.

Az NMHH elnöke a konferencián, nyitóbeszédében elmondta: a Bűvösvölgyben nem a gyermekek elriasztása vagy tiltása a cél a médiától, hanem működésének, a tartalom előállításának megértése, az, hogy az ott hallottakat később alkalmazni is tudják.

Az NMHH által szervezett, kedd délutánig tartó kétnapos konferencián - amelyen első alkalommal gyűlnek össze a magyar és európai médiaoktatási szakemberek – azt vitatják meg, hogy melyek a legjobb módszerek a gyermekek médiatudatosságának növelésére.

A résztvevők a plenáris előadások után négy szekcióban tárgyalnak: a médiapolitika szerepéről, a médiaértéssel kapcsolatos európai gyakorlatokról, az oktatás hatásairól, eredményeiről, valamint arról, hogyan járulhat hozzá a médiapedagógia a felzárkóztatáshoz.

(Forrás: MTI, fotó: Kovács Tamás)

Rádiós pályázatok

21 órája

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa véglegesítette a Budapest 98,0 MHz-es pályázati felhívást.