2010. július 21.

Török breaking news

Gátak közé szorítaná a legütősebb híreket a török médiahatóság. Nem cenzúráról, csak megregulázásról van szó. Néha fura megoldásokkal.

Gátak közé szorítaná a legütősebb híreket a török médiahatóság. Nem cenzúráról, csak megregulázásról van szó. Néha fura megoldásokkal.

A breaking news blokkokat ötpercesre korlátoznák, kiparancsolva a képernyőről a félelmet, rémületet vagy erőszakot kiváltó jeleneteket. Ha új adatok híján nem „fejlődő történetről” van szó, a sztorit a következő hírblokkba utalnák. A műsorszolgáltatók szövetségével közösen kialakított, elismerten nem teljesen objektív rendszerben korlátoznák az elesett katonákról szóló történetek közzétételét, de csak addig, amíg a hatóságok hivatalosan nem értesítették a rokon elvesztéséről a családot. Eltanácsolnák a halott katonák háza környékéről a tudósítókat, ahogy alapszabályként nem engednék azt sem, hogy a tévétársaságok élőben közvetítsenek a temetésekről, vagy tolakodásukkal fokozzák a gyászoló rokonok fájdalmát.

Hétköznapibb változásokat is hozna az új török hírregula. Fel kellene tüntetni a képernyőn, ha nem friss, hanem archív anyagot használ épp a csatorna.

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

3 órája

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

10 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.