2014. május 08.

Török ötlet

Sajátos, de nem teljesen logikátlan megoldással vonná ellenőrzése alá a török kormány egyik illetékese a közösségimédia-cégeket.

Sajátos, de nem teljesen logikátlan megoldással vonná ellenőrzése alá a török kormány egyik illetékese a közösségimédia-cégeket.

És mivel a pénzügyminisztertől, Mehmet Simsektől származik az ötlet, gazdasági alapja van. Szerinte a kettős adóztatást kiküszöbölő törvények előírják, hogy képviselettel kell rendelkeznie a cégnek az adott államban – így ha bevételeik után külföldön róják le a közterheket ezek a vállalkozások, ennek a feltételnek meg kell felelniük. (A Twitter elleni kormányzati fellépés után azonban feltehetőleg nem lesz népszerű ötlet a szolgáltatók körében, hogy munkatársaikat esetleg hatósági vegzálásnak tegyék ki.)

„Ha tisztességesek e cégek szándékai, megnyitják irodájukat, ha rossz szándékot dédelgetnek, akkor keresnek maguknak más helyszínt” – szólt az érvelés a legutóbb a Twitterrel összeakaszkodó kormányzat részéről.

100 GB mobilnet féláron a Telenortól a 26 év alattiaknak

7 órája

A Telenor a fiataloknak szóló YES! ajánlatával fél áron, mindössze 2500 forintért teszi elérhetővé a Telenor Blue+ havidíjas tarifákhoz megvásárolható 100 gigabájtos havi adatcsomagját a 26 év alatti ügyfelek számára.