2014. május 08.

Török ötlet

Sajátos, de nem teljesen logikátlan megoldással vonná ellenőrzése alá a török kormány egyik illetékese a közösségimédia-cégeket.

Sajátos, de nem teljesen logikátlan megoldással vonná ellenőrzése alá a török kormány egyik illetékese a közösségimédia-cégeket.

És mivel a pénzügyminisztertől, Mehmet Simsektől származik az ötlet, gazdasági alapja van. Szerinte a kettős adóztatást kiküszöbölő törvények előírják, hogy képviselettel kell rendelkeznie a cégnek az adott államban – így ha bevételeik után külföldön róják le a közterheket ezek a vállalkozások, ennek a feltételnek meg kell felelniük. (A Twitter elleni kormányzati fellépés után azonban feltehetőleg nem lesz népszerű ötlet a szolgáltatók körében, hogy munkatársaikat esetleg hatósági vegzálásnak tegyék ki.)

„Ha tisztességesek e cégek szándékai, megnyitják irodájukat, ha rossz szándékot dédelgetnek, akkor keresnek maguknak más helyszínt” – szólt az érvelés a legutóbb a Twitterrel összeakaszkodó kormányzat részéről.

Stop MTVA

5 órája

Eddig 9500-an írták alá a közmédia átalakítását követelő petíciót.

Az RTL nem kap érdemi választ a minisztertől

6 órája

Egészségügy, kultúra, oktatás, szociális ügyek - ezekről az ügyekről szerette volna kérdezni a csatorna a május 18-án kinevezett emberierőforrás-minisztert, Kásler Miklóst, de nem állt szóba a riporterrel.