2018. május 04.

Történelmi közvetítéssel jön az Eurosport

Az Eurosport már készen áll az év idei első Grand Tour versenyére, a Giro d’Italiára, miközben 2018 a kerékpársport szempontjából minden eddiginél izgalmasabb évnek ígérkezik a legnépszerűbb európai sportcsatornán.

A sportág szerelmesei az idén mint 110 kerékpáros eseményről, közel 2500 órányi élő közvetítést élvezhetnek a csatornán, amely összesen több mint 200 versenynapot közvetít az év során. Az Eurosporton látható az idén is a kerékpáros versenyek krémje, így az összes Grand Tour verseny, az öt legnagyobb klasszikus egynapos verseny, mintegy 30 UCI World Tour esemény és az országúti világbajnokság legfontosabb versenyszámai.

A 101. Giro d’Italiára készülve az Eurospot a tavalyi, elsöprő sikereire épít, 2017-ben ugyanis az elmúlt 15 év rekordnézettségét érte el a verseny közvetítése. A drámai záró szakaszt, amikor Tom Dumoulin 53 másodperces lemaradásból visszatornázta magát az első helyre, mintegy 4,8 millióan kísérték figyelemmel a csatornán.

Az idei év hasonlóan izgalmas, történelmi pillanatokat ígér, amihez az is hozzájárul, hogy most először Európán kívül lesz a Nagy Rajt. Az első három szakasznak Izrael ad otthont, ahol a megkezdődik a rózsaszín trikóért zajló küzdelem. További érdekesség, hogy a 101. Giro 21 szakasszal, 3562 kilométernyi útvonallal, 8 hegyi hajrával végződő etappal és egy hosszú, 34,2 kilométeres időfutammal várja a versenyzőket.

Dumoulin, a tavalyi Giro nyertese valószínűleg ezúttal is mindent meg fog tenni azért, hogy megvédje a címét, de komoly kihívója akadhat Chris Froome személyében. Froome lehet 35 év óta az első olyan versenyző Bernard Hinault után, aki egyszerre birtokolja a Tour de France, a Vuelta a Espana és a Giro d’Italia címeket.

Ebben az évben az Eurosport is egyedi megoldásokkal készül az izgalmas három hétre, hiszen minden nap hat órányi közvetítést biztosít digitális és lineáris platformjain egyaránt, ráadásként plusz tartalmakkal várja a rajongókat az Eurosport Playeren, az eurosport.com weboldalon és az Europsort applikáción is. Négy órányi élő versenyközvetítés mellett két Giro Extra műsor teszi teljessé az élményt, amelyek során az aznapi szakasz legfontosabb történéseit elemzik szakértőink.

Az Eurosport, az eddigi hagyományokhoz hűen a legjobb szakemberekkel működik együtt, hogy szakmai tudásuk segítségével még átfogóbb képet kaphassanak a nézők a verseny alakulásáról. Idén az Eurosport szakértői gárdáját erősíti többek között a kétszeres Giro d’Italia győztes kerékpáros legenda Alberto Contador és a hétszeres Grand Tour bajnok, Roberto Vacchi is.

Bodnár Gergő, Eurosport kommentátora a versennyel kapcsolatban elmondta:„Tom Dumoulin és Chris Froome összecsapását mindenki egy emberként várja, de a két  nagy név mellett dobogóra esélyes lehet Miguel Ángel López, Thibaut Pinot és Fabio Aru is. Az idei versennyel kapcsolatban az lehet a legizgalmasabb, hogy az izraeli szakaszok az első három napban teljesen kiszámíthatatlanok lesznek – senki nem tudja, milyen időjárás, milyen körülmények fogadják majd a versenyzőket.”

Laurence Schirrecker-Mothes, az Eurosport kerékpáros tartalmaiért felelős igazgatója szerint: „Ebben az esztendőben a Giro történelmi jelentőségű lesz, hiszen a sportág meghatározó versenyzői fognak egymás ellen küzdeni a rózsaszín trikóért, Európán kívüli útvonalakon. Az Eurosport ott lesz ezekben a történelmi pillanatokban, hogy közvetítse a rajongóknak ezt a meghatározó versenyt.”

Az idei versennyel kapcsolatban az Eurosport szakértője Alberto Contador így nyilatkozott: „Tom Dumoulin és Chris Froome az idei év legnagyobb esélyesei, de én személy szerint nagyon jó eredményeket várok Miguel Ángel Lópeztől is az Astana csapatából. Mark Soler esélyes lehet még arra, hogy valami igazán nagyot mutasson nekünk, míg David de la Cruz sikere sokban múlik a csapata, a Team Sky szándékain is. Örülök, hogy az Eurosport szakértőjeként új útra léphettem, remélem, hogy rengeteg új dolgot tanulhatok majd most, hogy a másik oldalra álltam…Izgatottan várom a minőségi szakaszokat, ezen a minőségi csatornán.”