2016. augusztus 03.

Tovább erősíti pozícióját az Eurosport

Az új megegyezés értelmében a csatorna további 16 országban közvetíti majd a The Championships mérkőzéseit.

Az új megállapodásnak köszönhetően az Eurosport közvetíti majd mind a négy Grand Slam tornát – a Wimbledont, az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokságot, a Roland Garrost és a US Opent is – Európa 25 országában. Ez jelentős mértékű bővülés a csatorna számára, hiszen a 2015-re vonatkozó belga közvetítési jog megszerzése előtt, az Eurosport nem közvetítette a wimbledoni tenisztorna eseményeit.

A 2017-től kezdve a The Championship összes mérkőzése látható lesz az Eurosport csatornáin, valamint az Eurosport Playeren Magyarország, Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Hollandia, Horvátország, Finnország, Izland, Koszovó, Macedónia, Montenegró, Norvégia, Románia, Szerbia, Szlovénia, Svédország területén.

A három évre szóló megállapodás a 2017 és 2019 közötti időszakban az exkluzív televíziós és digitális jogokat is tartalmazza. Az Eurosport élő wimbledoni közvetítései exkluzívak lesznek a magyar, albán, bolgár, finn, izlandi, norvég, román és svéd rajongók számára egyaránt. Ezzel az Eurosport kibővíti a Belgiumban, Oroszországban és Ukrajnában már meglévő exkluzív közvetítési jogait. A 2017-es The Championships kezdetéig a sor további országokkal bővülhet.

“A wimbledoni teniszbajnokság közvetítési jogainak kiterjesztése azt jelenti, hogy 25 országban mind a négy Grand Slam tornát mi közvetítjük, mellyel a Grand Slam tornák valódi otthonává válunk Európában. A The All England Lawn Tennis and Croquet Clubbal kötött hosszú távú megállapodásunk támogatja az Eurosport azon stratégiáját, mely szerint kihagyhatatlan, prémium, tartalmakat teszünk elérhetővé rajongóink számára, minden képernyőn” – nyilatkozta Peter Hutton, az Eurosport vezérigazgatója.

A wimbledoni közvetítési jogokra vonatkozó új megállapodás megerősíti az Eurosport pozícióját a Grand Slam tornák otthonaként Európában. A csatorna exkluzív közvetítési jogokkal rendelkezik Európában a US Open, az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokság, valamint a Roland Garros mérkőzéseire is.

Cseppben az élet

1 napja

Lebilincselő sorozat készült a Béres Csepp feltalálójáról.