2014. június 03.

További politikai ötletek reklámadó-fronton

L. Simon László a közösségi médiát is megadóztatná. A Jobbik nem, sőt ők a pozitív szemléletű kereskedelmi közleményeket is mentesítenék.

L. Simon László a közösségi médiát is megadóztatná. A Jobbik nem, sőt ők a pozitív szemléletű kereskedelmi közleményeket is mentesítenék.

L. Simon László kedd reggel, a 180 perc című rádióműsorban közölte, hogy a közösségi oldalakat is bevonnák az adózói körbe. Indoklása szerint a politikusok is látják, hogy "a Google-t milyen módon használják pénzért konkrét információk eljuttatására", miközben ezen cégek reklámbevételei után „sem áfa, sem társasági nyereségadó nem gazdagítja a magyar államkasszát”. A kérdést az online szerencsejátékok kapcsán gyűjtött tapasztalatok szerint kezelnék.

L. Simon László egyébként a műsorban nonszensznek nevezte azt az érvelést, hogy emiatt az új adónem miatt lesznek veszteségesek bizonyos vállalatok. Egy-egy nagyobb cég most is folyamatosan milliárdos veszteséget termel, mégis talpon van – mondta ezzel kapcsolatban.

L. Simonnal szemben a Jobbik úgy nyilatkozott, hogy ők a közösségi médiát, az internetes felületeket nem adóztatnák meg. A reklámadó bevezetésétől tartalomszabályozást is várnának, mentességet adnának az adófizetés alól olyan reklámoknak, amelyek társadalmilag hasznos világképet jelenítenek meg. Példaként említett Novák Előd egy a nagycsaládot nem nyűgként, hanem pozitív életképként bemutató joghurtreklámot.

A Jobbik alelnökének is van koncepciója az adó finanszírozására: szerinte a kereskedelmi médiumok el tudják viselni ezt a terhet és egyébként is áthárítanák legnagyobb hirdetőikre, a multi cégekre.

(Forrás: MTI)