2019. április 11.

Tremmel Zoltán vette meg Vajna pakettjét az Est Mediában

A médiakörökben ismert szakember számos Vajnához közeli, Tv2 Csoporthoz köthető cégben tölt be kulcspozíciókat - írja a Napi.hu.

Tremmel Zoltán az év elején elhunyt Andy Vajna egyik legfontosabb bizalmi embere volt, aki a producer halála után a TV2 Csoportot tulajdonló Magyar Broadcasting Zrt. ügyvezetője lett, igazgatósági tag a Las Vegas Casino Zrt.-ben, valamint több tisztséget is ellát a TV2-közeli, műsorgyártással foglalkozó IKO-csoportban - írják.

A hír szerint, április 9-én jelentették be, hogy Tremmel előző nap megvette az Andy Vajna befektetőcégeként ismert AV Investments Befektetési Kft. leányvállalatát, a Dynamopest Kft.-t, amin keresztül Vajna tulajdonos volt az Est Mediában. Az új tulajdonos ezzel öt százalékot meghaladó mértékű befolyást szerzett a cégben.

A Napi.hu úgy tudja: az Est Média igazgatóságának jelenlegi tagjait (Kovács Pétert, Faragó Janát és Bencze Györgyöt) visszahívják, és távoznak a felügyelőbizottság és az audit bizottság jelenlegi tagjai is. Az új vezetők névsorát az április 30-ra tervezett közgyűlésig terjesztik elő.