2013. május 24.

Tudatosabb tévézés az Invitellel

A Tévézz okosan! program fő célja, hogy tudatosan nevelje a gyermekeket az érdekes, izgalmas, leginkább hasznos televíziós tartalmak fogyasztására.

A Tévézz okosan! program fő célja, hogy tudatosan nevelje a gyermekeket – és szüleiket – az érdekes, izgalmas, leginkább hasznos televíziós tartalmak fogyasztására.

A modern televíziós szolgáltatások térnyerésével új csatornák, változatos műsorok és interaktív kényelmi funkciók jutottak el a családok otthonaiba. Mindez nemcsak arról szól, hogy nagyobb élményt jelent az otthoni tévézés HD-ben vagy éppen a virtuális videotéka filmjeivel, hanem azt is, hogy az interaktív tévézés a néző kezébe adja a műsorszerkesztés jogát, így ma már a tévézést alakíthatjuk a programjainkhoz, nem pedig fordítva. A tévéadásokat nézőknek például abban segít a Tévézz okosan! program, hogy gyorsabban és könnyebben megtalálják a gyerekek és szüleik a számukra értékes műsorokat. Az Invitel felelős szolgáltatóként örömmel csatlakozott a kezdeményezéshez, hogy ezen a platformon is segítséget nyújthasson a családoknak a felelősségteljes és tudatos tartalomválasztásban - olvasható a atársaság közleményében.

A Tévézz okosan!-ról

A Tévézz okosan! száznál is több tévécsatorna programjából segít megtalálni azokat a műsorokat, amelyeket valóban érdemes megnézni, amelyek igazán értékesek a gyerekek számára. A www.tevezzokosan.hu oldal a gyerekeket, és velük együtt a szülőket is támogatni szeretné abban, hogy eligazodjanak a csatornák által kínált műsorok útvesztőjében.

„A televízió ma otthonaink egyik legnépszerűbb szórakoztató eszköze. A kutatási eredmények azt mutatják, hogy az elmúlt három évben hazánkban az átlagos tévénézéssel töltött idő megközelítette a napi 5 órát, a nappali pedig egyre inkább a családi élet központjává vált. Mi úgy látjuk, hogy az Invitel által is kínált interaktív televízió funkciók megjelenése nemcsak kényelmesebbé és még élvezhetőbbé teszik a tévézést, de a felvehető, megállítható, visszatekerhető műsorokkal sokkal tudatosabban tudjuk megszervezni a nappalinkban töltött időt” – mondta el Langsteiner Marianne, az Invitel lakossági marketing igazgatója. – Az Invitel számára azért is volt kézenfekvő a Tévézz okosan! programhoz történő csatlakozás, mert az általa képviselt elveket szolgáltatásaink kialakításakor is messzemenően figyelembe vesszük. Fontosnak tartjuk, hogy a háttértévézés és a céltalan internetböngészés helyett a gyerekek valóban értékes, koruknak megfelelő tartalmakat fogyasszanak a számukra leginkább megfelelő időpontban” – tette hozzá.

 

Címkék: invitel