2013. május 23.

Túl korai thriller az RTL Klubon

Túl korán és rossz korhatár-besorolással került adásba egy thriller az RTL Klubon. A Médiatanács 1,1 milliós bírságot szabott ki a televízióra.

A Médiatanács összesen 1,1 millió forint bírságot szabott ki az RTL Klub csatornára, mert idén februárban hibás korhatár-kategóriába sorolta és 22 óra előtt kezdte vetíteni a Gyilkosság online című amerikai thrillert és a film ajánlóit.

A Médiatanács Műsorfigyelő és -elemző szolgálatának – bejelentés alapján lefolytatott – vizsgálata megállapította, hogy az RTL Klub "18 éven aluliaknak nem ajánlott" kategória helyett 16-os karikával jelölte a "Gyilkosság online" című filmet, amelyben részletesen és hosszasan mutattak be speciális módon kitervelt kínzási és gyilkossági módszereket.

A filmet 2013. február 28-án vetítették 21 óra 25 perces kezdettel. A jogszabályok szerint a 18 éven aluliaknak nem ajánlott műsort egyrészt 18-as karikával kell jelölni, másrészt csak 22 óra és hajnali 5 óra között lehet sugározni. A vizsgálat azt is rögzítette, hogy a filmet beharangozó műsor-előzetesek szintén 16-os korhatár-besorolással és 22 óra előtt kerültek adásba, összesen négy alkalommal.

A vizsgálat alapján a Médiatanács arról határozott, hogy összesen 1,1 millió forint bírsággal sújtja az RTL Klubot, amelynek célja – ebben az esetben is – az, hogy a médiaszolgáltatót jogkövető magatartásra ösztönözze, annak érdekében, hogy a gyermekek védelmét célzó törvényi előírások hatékonyan érvényesüljenek - áll az NMHH közleményében.

Címkék: rtl médiatanács

Sztárok táncolnak októbertől a TV2-n

12 órája

Dancing with the Stars – Mindenki táncol címmel, Lékai-Kiss Ramóna és Stohl András műsorvezetésével október 10-én, a tervezetthez képest egy héttel később indul a nemzetközi sikerű táncos showműsor.