2017. augusztus 22.

Tulajdonost vált az Új szó és a Vasárnap

A Penta csoport eladja a Petit Press kiadóban birtokolt részvényei egy részét, ugyanakkor a magyar lapok a Penta tulajdonában levő News and Media Holdinghoz kerülnek.

A Petit Press kiadóban többségi tulajdonos Első Szlovák Befektetési Csoport (PSIS) és a 2014 óta társtulajdonosként jegyzett Penta pénzügyi csoport a részvényesi viszonyaik átrendezésében állapodtak meg - olvasható a hirek.sk-án. Utóbbi társaság eladja a részvényeinek öt százalékát, ugyanakkor az Új szó, illetve a Vasárnap a cégcsoporthoz tartozó News and Media Holding tulajdonába kerül. Mindkét tranzakciónak az év végéig le kellene zárulnia.

Sajtóértesülések szerint a Petit Pressben való részesedés megvásárlása a Pentának megközelítőleg tizenötmillió eurójába került. Előbbi cég ezzel befejezi a magyar nyelvű lapok kiadását, ezentúl szlovák és angol nyelvű lapokra koncentrál. A változást az Új szó életében az hozhatta meg, hogy a hírek szerint jelentősen csökkent a napilap példányszáma.

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

13 órája

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

20 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.