2006. december 06.

Tulajdonosváltás a NAPI Gazdaságnál

A NAPINVEST Kft. megveszi a Storyline Kft. 65 százalékos tulajdonrészét. Az ügylet során a felek a NAPI Gazdaság Kiadót és a NAPI Online-t mint egymáshoz kapcsolódó médiavállalkozásokat együttesen több mint 800 millió forintra értékelték. A vételár, amelyet 2007. június 30-ig kell kifizetni, 520 millió forint. A tranzakció 2007 első felében fog lezárulni.
A NAPI Gazdaság Kiadó Kft. taggyűlése Korányi G. Tamást nevezte ki a NAPI Gazdaság főszerkesztőjévé. Korányi a lap alapítása óta a tőzsderovatot vezette. Az új főszerkesztő egyben a NAPINVEST Kft. fő tulajdonosa, üzletrésze 54 százalékos. Nagyobb tulajdonostársai a tőzsderovat volt és jelenlegi munkatársai: Almás Andor, Szenes Gábor és Rónai Balázs. A NAPINVEST eddig 35 százalékban volt tulajdonos a NAPI Gazdaságban.
Süle László a tranzakció zárásáig továbbra is teljes jogkörrel tölti be a NAPI Gazdaság Kiadó Kft ügyvezetői és a napilap felelős szerkesztői posztját.
Rónai Balázs, a NAPI Online ügyvezető igazgatója az ügylet lezárásáig a NAPI Gazdaság Kiadó ügyvezető igazgatóhelyettese, ezt követően pedig - a NAPI Online-nál betöltött pozíciójának megtartása mellett - egyedüli ügyvezetője lesz.
Tartalmi és formai téren egyaránt megújítják lapjukat a NAPI Gazdaság tulajdonosai 2007 tavaszától. Meggyőződésük, hogy a 15. születésnapját nemrég ünneplő NAPI Gazdaság és a hatodik évébe lépő NAPI Online a jövőben is a magyar gazdasági sajtó meghatározó, pénzügyileg is sikeres szereplője lesz.

Forrás: Napi Gazdaság