Éves TMT Predictions jelentésében a tanácsadócég azt írja, hogy 5 milliárd font körüli bevételével az előfizetéses video-on-demand (SVOD, mint például a Netflix vagy az Amazon Prime) csupán a globális TV-előfizetési bevételek 3 százalékát adja, míg a reklám- és licencdíjakból 1 százalékkal részesedik.

Paul Lee, a Deloitte TMT (technológia, média és telekommunikáció) igazgatója szerint ezek a számok bizonyítják, hogy az SVOD szolgáltatások hatását túlbecsülték.

Nagy-Britanniában az SVOD-előfizetők háromnegyede kábeltévés szolgáltatással is rendelkezik, míg az Egyesült Államokban a Netflix ugyan begyűjtött 37 millió előfizetőt, de eközben a hagyományos szolgáltatók ügyfélköre nem csökkent érdemben – vagyis az SVOD inkább kiegészítő, mint helyettesítő szolgáltatásnak tekinthető – állítja a Deloitte.

A tanácsadó cég a tartalmak tekintetében is szkeptikus: az SVOD-szolgáltatóknak lehet egy-egy nagy dobása, mint például a Netflixnek a House of Cards (Kártyavár), de értékelhető mennyiségű originális tartalom előállításához egyelőre a nagy kábelcégek rendelkeznek elegendő forrással.

(Kép: Netflix)
Forrás: WARC.com: SVOD threat ´exaggerated´