2014. április 16.

Túléli a horvát sporttévé

Pár hónapja még szinte mindenki biztosra vette, hogy be kell áldozni a helyi olimpiai bizottság által működtetett csatornát. Ma ez már nem biztos.

Pár hónapja még szinte mindenki biztosra vette, hogy be kell áldozni a helyi olimpiai bizottság által működtetett csatornát. Ma ez már nem biztos.

Zlatko Matesa korábbi kormányfő, aki ma a Horvát Olimpiai Bizottság elnöke, határozottan védelmébe vette a zágrábi parlament illetékes bizottsága előtt az adót. Mint mondta: a három és fél év alatt egymilliárd forintnyi mínuszt felhalmozó csatorna kevesebb pénzből működik, mint a köztévé sportszerkesztősége, ha többet is költöttek a kelleténél, nem voltak szabálytalan kifizetések, egy ilyen tematikus tévé működését pedig öt-hat éves távlatból lehet megítélni.

Az elnök szerint Horvátországnak szüksége van erre a csatornára, különösen azért, mert a köztévé műsorába nem férnek bele az olyan „kis” sportágak, mint a dzsúdó vagy azok a témák, amelyek a nemzetközi közönségnél jobban érdeklik a helyieket – de adásidő vagy anyag híján a HRT nem foglalkozik velük.

Tulajdonost vált az Új szó és a Vasárnap

11 órája

A Penta csoport eladja a Petit Press kiadóban birtokolt részvényei egy részét, ugyanakkor a magyar lapok a Penta tulajdonában levő News and Media Holdinghoz kerülnek.

Indul a nevezés a Zöld Béka Díjért

15 órája

A díj amellett, hogy elismeri a legjobb fenntarthatósági jelentést készítő cégeket, kiváló lehetőség arra, hogy a társaságok felmérjék, hol tartanak a beszámoló készítésre vonatkozó uniós előírás teljesítésében.