2013. július 10.

Túlsúlyos horvát telkó

Nem fonódhat össze egyik fő riválisával a legnagyobb horvátországi távközlési szolgáltató; erről döntött a helyi kartellhatóság.

Nem fonódhat össze egyik fő riválisával a legnagyobb horvátországi távközlési szolgáltató; erről döntött a helyi kartellhatóság.

Az AZTN határozata egyértelműen elutasítja, hogy az inkumbens Hrvatski Telekom (T-HT) összeálljon az Optima Telekom névre hallgató alternatív szolgáltatóval. A döntéshez fűzött indoklás szerint a bevásárlást követően a már most is domináns szerepben lévő T-HT piaci súlya 60-70 százalékra ugrana, egyes szegmensekben viszont a 80 százalékot is meghaladná.

A határozathoz fűzött indoklás egyértelmű: az ügylettel sérülhetne a piaci verseny, annyira komolyra emelkedne az új cégóriás súlya. Nem sokkal korábban a reménybeli vevő azt jelentette be, hogy stratégiai partnerségre lépne az OT-val; csakhogy ez a működés és a pénzügyek összehangolása miatt gyakorlatilag a társaság átvételét jelenti.

Közel 3 milliós bírságot kapott a TV2

1 napja

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa helytelen korhatár-besorolás miatt 2,8 millió forintos bírságot szabott ki a TV2 Bezár a bazár! című vetélkedőjének egyik adása miatt - írja az MTI.

Új előzetest kapott az HBO sorozata

1 napja

Magyar felirattal is megtekinthető a HBO új sorozatának, a Philip Pullman fantasy trilógiája alapján készült Az Úr Sötét anyagainak 3 perces előzetese.