2010. június 04.

Turbózik a baloldali média?

Vajon a jobbos médiumok képesek lesznek-e megőrizni valamifajta távolságot az új kormánytól – teszi fel a kérdést a Mandiner.hu.

Vajon a jobbos médiumok képesek lesznek-e megőrizni valamifajta távolságot az új kormánytól – teszi fel a kérdést a Mandiner.hu.

„Sokan gondolják úgy, hogy a Fidesz elsöprő győzelmében kulcsszerepet játszott a jobboldalhoz kötődő média, mind a televíziók, mind a nyomtatott és az elektronikus hírközlésben. Ezek az orgánumok most meglehetősen újszerű helyzetbe kerülnek. Nemcsak azért, mert a balliberális kormány bukásával kihúzták a talajt a lábuk alól, hisz leghálásabb témájuk oda. Hanem azért is, mert az új kormányzatban is szükség van jó kommunikációs szakemberekre, s persze ilyenkor leginkább a sikeres médiaszereplők között tudnak válogatni az új vezetők. Kérdés, hogy a jobbos médiumok képesek lesznek-e megőrizni valamifajta távolságot az új kormánytól, mindezt úgy intézve, hogy a hírekhez való hozzáférésüket is megtarthassák” – írja a portál.
Szerintük “a baloldali médiának eljött a kánaán. Kijöhetnek az eddigi szélárnyékból, amikor annyi volt a feladatuk, hogy kormányaik csetlés-botlását próbálják fényezni. Hiszen mégiscsak gazdasági válság van, s ráadásul most áll fel az új garnitúra, vagyis borítékolni lehet, hogy számos baki fog belecsúszni a kormányzat új szereplőinek döntéseibe és nyilatkozataiba is” – írják, hozzátéve, “a jelek szerint az új helyzethez gyorsan alkalmazkodni próbál a baloldali sajtó”.

Két hír is napvilágot látott ezzel kapcsolatban. Új főszerkesztővel indul neki az új politikai szezonnak a Vasárnapi Hírek és a Klubrádió is. De feltételezhető, hogy ez csak a jéghegy csúcsa, s a háttérben komoly tektonikus mozgások is beindulhattak vagy beindulhatnak” – jegyzik meg.