2010. július 19.

Türelem set-top boxot terem?

Nyertesként jöhet ki a digitális átállásból, aki kivár – még ha csak azért is teszi, mert nincsen pénze beruházni az új technológiába.

Nyertesként jöhet ki a digitális átállásból, aki kivár – még ha csak azért is teszi, mert nincsen pénze beruházni az új technológiába. Bár a startnál és a fejlettebbnek mondott szabvány kiválasztásánál is az első között voltunk, magában a digitális átállásban az európai sereghajtók közé tartozunk.

„A digitális átállás folyamata egyelőre „felülről vezérelve” (azaz nem a fogyasztói igényekhez igazodva, kevéssé ügyfélbarát módon) zajlik. A vesztesek elvben megint a kispénzű felhasználók lesznek, ám aki – mondjuk azért, mert nincs pénze az új technológiára – kivár, végül akár a nyertesek között is találhatja magát” – értékel a Népszabadság. Amely szerint nálunk az átállás „a lehető legköltségesebb módon, ugyanakkor európai összehasonlításban szinte a leglassabban valósult meg”, noha már 11 éve elindultak a kísérletek ezzel a rendszerrel.

„Bár a startnál és a fejlettebbnek mondott MPEG4-es szabvány kiválasztásánál is az első között voltunk, magában a digitális átállásban az európai sereghajtók közé tartozunk (az analóg sugárzás lekapcsolása, azaz a váltás legfontosabb kényszerítő motívuma az utolsó országok egyikeként, 2011 végén következik be – akkor az eddig szoba/tető antennával és dekóder nélküli készülékkel tévézők mindenképpen valamilyen váltásra kényszerülnek)” – írja a lap, amely szerint mindez azzal jár, hogy az átállás mellé ígért előnyökből – például a csatornakínálat növekedéséből, a televíziós piac „felrázásából” és persze a műszaki fejlődésből – a magyar felhasználók többsége egyelőre nem sokat érzékel.

 

A világ legpusztítóbb időjárásai a Spektrumon

1 napja

A március 25-én induló tíz részes sorozat nem csak az egyes szerencsétlenségek kulcseseményeit, hanem az egyéb fontos pillanatok mögött rejlő ismereteket és kiváltó tényezőket is megvizsgálja.