2017. május 05.

Tűréshatáron a Discovery

A május kalandos hónapnak ígérkezik a Discovery Channel nézőinek, a csatorna két erős, tűréshatástesztnek is beillő dokumentumfilmet is indít a hónap első hétvégéjén.

A csatorna eddig is szerette a műfajt: az elmúlt időszakban Idris Elba, a harcos, valamint A kerék című műsoraival hódított, de Bear Grylls, sztárok a vadonban című kezdeményezését sem kell az adrenalinkedvelő nézőknek bemutatni. A Discovery Channel továbbra sem mond le a kíváncsiságról, ha a határok teszteléséről van szó.

Todd Sampson, ausztrál díjnyertes dokumentumfilm készítő, televíziós személyiség, ezúttal egy nem mindennapi feladatra szánja el magát. Ebben a sorozatban tényleg a tűrés határára fog kerülni és egy hat hónapos időszak alatt olyan emberekkel találkozik, akik rendkívül nehéz munkát végeznek. Todd velük tart az átlagember számára felfoghatatlan erőpróbákon annak érdekében, hogy bebizonyítsa: az emberi test számára alig van lehetetlen.

Toddot láthatjuk a Francia Idegenlégió kiképzésén, hegymászóként, serpaként, kaszkadőrként, MMA harcosként, halászként és még számos olyan szituációban, amire biztosan azt mondanánk, hogy ezt egy hétköznapi emberegy másodpercig sem bírná.

A Discovery Channel kamerái elkísérik Sean Conway zimbabwei kalandort és írót a következő megmérettetésére, amiben a Brit félszigeten tesz meg egy 5391 kilométeres távolságot, LulworthCove-től Scarborough-ig. A gyönyörű, de olykor kegyetlen walesi és skót tájakon, tengerparton egy bambuszkerékpárral vág neki a kalandnak.

Scarborough városát elérve Sean lecseréli a kerékpárját, futócipőt húz és 1,5 millió lépést tesz meg Brightonig, majd megkezdni utazásának utolsó szakaszát és 390 000 csapással visszaúszik a kezdőponthoz és lezárja a kört.