2011. szeptember 29.

Ultra botrányos volt a VV4

A Médiatanács szerint a valóságshow negyedik szériája a trágárság, az alkohol, a dohányzás és a kiskorúakat sértő tartalmak szempontjából is rekorder.

A Médiatanács elemzése szerint az RTL-es valóságshow negyedik szériája a trágárság, az alkoholfogyasztás, a dohányzás és a kiskorúakat sértő tartalmak szempontjából is durvább volt, mint az előző évadok.

Bár már megy a Valóvilág ötödik szériája az RTL Klubon, a Médiatanács még mindig azzal foglalkozik, hogy a negyedik sorozat elemzésük szerint "minden eddigi szériánál botrányosabb" volt.

A médiahatóság 2010. november 20. és 2011. május 9. között figyelte a valóságshow-t és kapcsolt műsorait. Ennek eredményét tanulmányban elemezték: eszerint az egyik főprobléma a dohányzás és az alkoholfogyasztás gyakori megjelenése volt. A 16 játékosból 12 rendszeresen dohányzott, s a Médiatanács szerint volt olyan hónap, amikor egy adásban átlagosan 20 dohányzást bemutató jelenet került képernyőre.

Az is gond a hatóság szerint, hogy túlzásba vitték a villalakók az alkoholizálást, ami aztán konfliktusokat generált, vagy legalábbis erősített fel. Gyakori volt a trágár beszéd is: volt olyan hónap, amikor minden műsorban átlagosan csaknem 35 trágár kifejezés hangzott el - mutatja az elemzés.

A Médiatanács összesen 278 millió forintos bírságot akasztott a csatornára a műsor miatt, amely egyébként januártól leszelidült valamelyest, és "12 éven aluliaknak nem ajánlott" minősítéssel ment. Ezzel összefüggésben az is baj volt, hogy 19 órától ment a napi összefoglaló, ezt az ötödik széria esetében eleve áttette az RTL 21 órára.

Tovább szólhat az Érd FM 101,3

2020. október 22.

Hét évvel meghosszabbította az Érd FM 101,3 rádiós jogosultságát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa. A testület további döntéseket is hozott e heti ülésén.