Veteránok, Baby Boom, X, Y, Z, alfa. Kik ők és hogyan élnek? Hogyan töltik a szabadidejüket? Mit gondolnak a médiáról? Hogyan neteznek, tévéznek, milyen influencerekre vevők? És legfőképp: mit és hogyan fogyasztanak? A március 21-22-i konferenciánkon tömérdek információt szolgáltatnak minderről a téma legnagyobb kutatói.

Idén azért kapta a Médiapiac nagykonferenciája a geneRÁCIÓk nevet, mert a lapunk szakújságírói egy ideje folyamatosan azzal szembesülnek a médiapiac szereplőivel folytatott beszélgetések során, hogy a fragmentáció, a radikálisan és nemzedéki alapon átalakuló fogyasztási szokások izgatják mostanság a leginkább a médiacégek, a hirdetők és az ügynökségek fantáziáját.

De vajon az egyes generációkról terjedő mítoszok, legendák fedik-e a valóságot? A konferenciánkon prezentáló kutatókat arra kértük, vizsgálják meg ezeket, elemezzék ki a rendelkezésükre álló adatokat.

A nagymintás ifjúságkutatást készítő Kutatópont kutatási igazgatója, Székely Levente megvizsgálta majd, vajon mit gondolnak magukról a hasonló korú emberek, igazodnak-e azokhoz a képekhez, amelyeket a generációkutatók rajzolnak róluk? Azt is megnézte, hogy mit gondolnak a különböző generációk tagjai az idősekről, és azt is, hogy ki tekinthető „idősnek”, és milyen a megítélésük.

Székely Levente

 

1979-ben született Kolozsváron. Szociológus, tanulmányait az ELTE Társadalomtudományi és Bölcsészettudományi Karán valamint a Budapesti Corvinus Egyetemen végezte.

2012-ben vette át a nagymintás ifjúságkutatás szakmai irányítását. A 2016-os kutatás eredményeinek részletes feldolgozása folyamatban van, a gyorsjelentések már napvilágot láttak jelentős médiafigyelmet generálva.

Több mint félszáz tudományos publikáció (folyóiratcikkek, könyvfejezetek, jelentések) és kb. ugyanennyi, főként online cikk önálló, vagy társszerzője és számos konferencia-előadást tartott elsősorban az ifjúságügy és az információs társadalom tématerületein.

 

Nézze meg Székely Levente teljes profilját a Ki Kicsoda? oldalunkon.

A Kutatópont médiakutatási igazgatója, Rabcsánszki Laura március 22-én arról fog beszélni, hogy az egyes generációk hogyan töltik el szabadidejüket, ami mindig is izgatta a marketinges szakmát. Hiszen a szabadidő eltöltése szorosan összefügg azzal, hogy hol és mit fogyasztanak, mire költik a pénzüket.

Rabcsánszki Laura

 

Nézze meg Rabcsánszki Laura teljes profilját a Ki Kicsoda? oldalunkon.

Még vásárolhat jegyet, jelentkezzen itt időben!

A részletes programot itt találja.

Aki számít, ott lesz, aki számol, eljön!

 

„Látjuk, tapasztaljuk, érezzük, hogy az egyes generációk másképp fogyasztanak: tejet, kenyeret, médiát. De azzal tisztában vagyunk-e, hogy amit az Y/Z-nek tulajdonítunk, azt a többi generáció is átveszi, és a magára nézve átfordítja?” – teszi fel majd a kérdést a téma szakértője, Steigervald Krisztián.

Steigervald Krisztián

 

Nézze meg Steigervald Krisztián teljes profilját a Ki Kicsoda? oldalunkon.

A Kantar Hoffmann média- és TGI-szektorának vezetője, Perjés Tamás pedig egy unikális, kifejezetten a geneRÁCIÓk számára készített kutatással lepi meg majd a hallgatóságát. Perjés annak a közhelyszerű megállapításnak járt utána, hogy az életkor előrehaladtával az emberek médiahasználati szokásai is megváltoznak-e, vagy pedig akkora változást éltünk meg az elmúlt tizenöt-húsz év során, hogy ez immáron nem tekinthető igaznak?

Perjés Tamás

 

Nézze meg Perjés Tamás teljes profilját a Ki Kicsoda? oldalunkon.