2014. január 10.

Uniós oké az Omnicom-Publicis egyesülésre

December közepén megszellőztették: könnyű igenre számíthat a két ügynökségi holding. Úgy tűnik, így is lett.

December közepén megszellőztették: könnyű igenre számíthat a két ügynökségi holding. Úgy tűnik, így is lett.

Jóváhagyta az Európai Bizottság az Omnicom és a Publicis összeolvadását - adta hírül az AdAge. A 35,1 milliárd dolláros ügylet relatíve könnyen zöld utat kapott: az európai okét megelőzően már több nagy piacon igent mondtak a hatóságok, s köztük van az Egyesült Államok is.

A cikk által idézett indoklás szerint mind a rivális ügynökségi holdingok megfelelő ellensúlyt képeznek, mind pedig a médiapiaci koncentráció olyan fokú, hogy az esetleges erőfölényes visszaélés nem lenne olyan könnyű.

A Reuters már december közepén azt írta, hogy sima menet lesz az európai jóváhagyás, és az megtörténik az előzetesen meghatározott 2014. január 9-i határidőig. Szakértők már akkor csodálkoztak ezen, lévén így egy fedél alá kerülhetnek olyan ügyfelek, mint az Apple és a Samsung, vagy a Coca-Cola és a Pepsi.

Tízezer euró az ablakban

1 órája

Tehetséges kelet-közép-európai alkotókat keres a Paprika Studios és az RTL Magyarország televíziós pitchfóruma, a Hypewriter.

Elstartolt a WeLoveCycling.hu

3 órája

Szerteágazó témái és hiánypótló közösségi túratérképe minden tekerőnek szólnak, a hobbistáktól a hegyi kalandorokon át a versenyzőkig.