A sorozat a fényűző Versailles-i palota megépüléséről és annak uralkodójáról, a hatalomszerető, megalomániás és hedonista XIV. Lajosról mesélt.

A harmadik évadban a Napkirály véget vet a Hollandia elleni harcoknak, sikerén felbuzdulva pedig tovább tervez: vajon hogyan tudná egész Európát az uralma alá vonni? Ezen ambícióját úgy tűnik, semmi és senki nem képes letörni. Az álmoknak azonban ára van...

 

A Versailles a valaha volt legdrágább Franciaországban készített filmsorozat, amelynek teljes költségéből a készítők 12%-ot csak a művészeti megvalósításokra allokáltak. A kosztümökért felelős csapat nagyjából 30 főt tett ki, amelyet a BAFTA-díjas és Oscar-jelölt Madeline Fontaine jelmeztervező vezetett. Elmondása szerint a sorozathoz körülbelül 100 személyes ruházat és 200 tömegkosztüm szükségeltetett, s mindegyik – legyen az női vagy férfi öltözet – elkészítéséhez legalább 10 méter anyagot használtak fel.

A sorozatot David Wolstencroft és Simon Mirren készítette, akiknek köszönhetjük a Kémvadászokat, a Gyilkos elméket vagy a Harmadik műszakot. És noha a szériát a BBC gyártotta (angol forgatókönyvvel, többségében brit alkotókkal és szereplőkkel), a legnépszerűbb francia témájú sorozattá vált.

A politikai és hatalmi drámasorozat utolsó évadát a magyar közönség számára az Epic Drama csatorna viszi képernyőre, dupla részekkel, 2019. augusztus 4-től vasárnaponként 21 órától.