2012. június 06.

Utolsó figyelmeztetés a NeoFM-nek

A Médiatanács elengedné a 700 milliós tartozás késedelmi kamatait is, ha a rádió rendezné azt. Ha ez nem történik meg, bezárhat a NeoFM.

A Médiatanács elengedné a 700 milliós tartozás késedelmi kamatait is, ha a rádió rendezné azt. Ha ez nem történik meg, bezárhat a NeoFM.

Még egy lélegzetvételnyi időt nyert a NeoFM, amely a Médiatanács tájékoztatása szerint mostanra mintegy 700 millió forintos tartozást halmozott fel. Az MTI beszámolója szerint Auer  János, a testület tagja "újabb mentőcsomagot" ajánlott a rádiót működtető FM1 Zrt.-nek.

Eszerint a Médiatanács elengedné a különböző jogcímeken felhalmozott 700 millió forint 40 millióra rúgó késedelmi kamatait. Ez egyben utolsó figyelmeztetés is, mivel Auer János szerint "ha a rádiót működtető üzleti vállalkozás tulajdonosai ezzel a lehetőséggel sem kívánnak élni, akkor a hatóság ezt nem tudja másképp értelmezni, mint hogy a tulajdonosok tetemes adósságot hátrahagyva maguk akarják bezárni a rádiót."

A tartozás a tájékoztatás szerint a médiaszolgáltatási díj elmaradásából, a szerződésben vállalt és folyamatosan biztosítandó bankgaranciából és a különböző szerződésszegések miatt kiszabott bírságokból jött össze. 2010 decemberétől a NeoFM hét esetben kapott fizetési könnyítést a növekvő csomagra, de a testület szerint mégsem törlesztettek, "sőt 2012 januárja óta lényegében egy fillért sem fizet" a rádió.