2016. október 13.

VR-be fektetnek a médiatulajdonosok

A virtuálisvalóság-technológia terjedése a technológiai cégek és a kockázati tőkések után a médiapiaci befektetők figyelmét is felkeltette.

A Digi-Capital technológiai tanácsadó cég összesítése szerint az idei harmadik negyedévben mintegy 500 millió dollár áramlott a szektor startupjaiba, elsősorban hardverfejlesztésre. Ennek 65 százalékát kockázati tőketársaságok, 21 százalékát pedig intézményi befektetők adták.

A Google bejelentette a Cardboardnál eggyel komolyabb VR szemüvegét, a 79 dolláros kiskereskedelmi áron elérhető Daydream View-t. A brit Guardian News & Media házon belüli VR csapatot állított fel, amelynek feladata, hogy „újabb réteget adjon az újságírásban megvalósuló történetmesélésnek”, illetve a hirdetőkkel is együtt dolgozzon a technológiában rejlő lehetőségek kihasználásán. A Sky eközben VR alkalmazással jelentkezett, amellyel egyelőre 360 fokos videók nézhetőek, de további funkciókat is terveznek. A virtuálisvalóság-tartalmak gyártásába már korábban is beruháztak a Sky VR Studio megalapításával. Gary Davey tartalomfejlesztési igazgató szerint a népszerű márkákkal, műsorokkal és sporteseményekkel kötött partneri megállapodásaik jó alapot teremtenek a nézőket vonzó élményt a magával ragadó történetmeséléssel ötvöző kreatív megoldásokra.

(Forrás: Warc)

Rádiós pályázatok

2 órája

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa véglegesítette a Budapest 98,0 MHz-es pályázati felhívást.