2018. február 07.

VR megoldásokkal készül az Eurosport

A csatorna az Olympic Broadcasting Services partnereként biztosítja az olimpiai tartalmakat.

Az Eurosport a 2018-as téli olimpiára készülve ügyelt arra, hogy a legizgalmasabb és legmodernebb technológiai megoldásokkal hozza közelebb Európához Phjongcshangot. Hogy senki ne maradjon le a legfontosabb pillanatokról, mintegy 50 órányi élő, virtuális valóság eszközeivel színesített tartalommal készül az eseményre. Ráadásul a legtöbb téli sportág elérhető lesz a VR platformon is, így az alpesi síelés, a curling, a gyorskorcsolya, a jégkorong, a short track, a síugrás, a skeleton, a snowboard, valamint a nyitó és záró ceremóniák is új megvilágításba kerülnek.

Idén először nyílik lehetősége a rajongóknak arra, hogy igényeikre szabják a közvetítést azáltal, hogy több mint hat kameraállásból kiválasztják, melyikből szeretnék követni az eseményeket. Ezt az újítást egészíti ki az Intel True VR által garantált VR technológia, ami 360 fokos élményt nyújt, hogy közelebb kerülhessünk az eseményekhez.

Ralph Rivera, az Eurosport Digital ügyvezető igazgatója elmondta: „A Discovery Networks mindent megtesz azért, hogy igazi nézői élménnyé varázsolja a téli olimpiai közvetítést és, hogy a játékok minden egyes percét elérhetővé tegye a rajongóknak Európa-szerte. Szeretnénk minél több mindenkit, minél több platformon elérni az olimpiai eseményekkel, a fiatalabb generációnak is vonzó tartalmakat biztosítva. Abban bízunk, hogy ilyen formában a rajongók még nagyobb szenvedéllyel fordultak majd a sportok felé.”