2010. szeptember 13.

VV: előre int a médiahatóság

Még azelőtt ellenőrizné az RTL Klub újraindított valóságshow-ját a médiahatóság, hogy a műsor a képernyőre kerülne.

Még azelőtt ellenőrizné az RTL Klub újraindított valóságshow-ját a médiahatóság, hogy a műsor a képernyőre kerülne.

Az ORTT helyébe lépett Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság már azelőtt ellenőrzése alá vonná a Való Világ című valóságshowt, mielőtt az első részt bemutatná az RTL Klub – tudta meg a Napi Ász. A lap szerint a Szalai Annamária vezette hivatal arra készül, hogy etikai kódexet írjon a műsorhoz, ezek be nem tartása esetén pedig milliós nagyságrendű pénzbüntetést, de akár több órás adásszünetet is jelenthet.

A megkötések tartalmazhatják a törvényi előírások fokozott betartására vonatkozó figyelmeztetést, de akár egyéb szigorításokat is, ami a műsor készítőinek kezét igencsak megkötné. Az NMHH elnöke elmondta, a szereplőkkel kötött szerződéseket mindenképp átvizsgálják, ez nem ismeretlen az RTL Klubbal szemben, ugyanis korábban a délutáni idősávban látható beszélgetős műsoroknál már előfordult ilyen ellenőrzés. Akkor a műsorban szereplőkkel egy hozzájáruló nyilatkozatot írattak alá, amely többek közt bizonyos jogokról is lemondatta a képernyőn megjelenőket.

A Való Világ negyedik szériája egyelőre a válogatás fázisában tart, bár a jelentkezések már lezárultak. Portálunk korábban már beszámolt arról: az RTL Klub is készül valamilyen etikai kódex életbe léptetésére, de részleteket egyelőre nem közöltek.

 

Legendás rockerek A Dal színpadán

8 órája

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

9 órája

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.