2011. május 12.

Való Világ: brutális nézettség, brutális büntetés

A Médiatanács 144 millió forinttal vágta meg a műsort, főleg a kiskorúak sérelme, de részben burkolt reklám miatt. Közben a Coolon csúcsott döntöttek.

A Médiatanács 144 millió forinttal vágta meg a műsort, főleg a kiskorúak sérelme, de részben burkolt reklám miatt. Közben a Coolon csúcsott döntött Alekosz felkérésével a BeleValó.

144 millió forintot bírságot kapott a Való Világ 4 miatt az RTL Klub, de jöhet még több is, mivel a Médiatanács ezt csak a 2010 november-decemberi adások kapcsán rótta ki a csatornára. Ebből 130 milliót a kiskorúak védelmét célzó rendelkezések rendszeres megsértése miatt osztották ki, a többi 14 millió forintot pedig burkolt reklám miatt rótta ki a hatóság.

Az RTL Klub már most jelezte, hogy fellebbez, mert aránytalannak tartják a büntetést. Kolosi Péter programigazgató az [origo]-nak elmondta: szerinte sokan csak megszokásból panaszkodtak az elején, aztán kiderülhetett, hogy ez a széria ártalmatlanabb, mint a korábbiak.

Ezzel együtt szinte biztos, hogy további bírság jön, mivel a Médiatanács azt közölte, hogy hamarosan lezárul az idei adások vizsgálata is. Ha pedig megnézzük a hatóság által vezetett VV4Barométert, akkor világos, hogy ebben az időszakban is találhatnak kifogásolható elemeket.

A Médiahatóság által kifogásolt "durva veszekedések", "túlzásba vitt italozás és cigaretta-fogyasztás", illetve a már előre is problémásnak nyilvánított karakterek nézettségi vonalon viszont sikert hoztak a csatornának.

A VV4 döntője a 18-49-esek körében 49,3 százalékos közönségarányt produkált, amivel 1 035 317 milliós átlagos nézettség párosult. (Teljes lakosság: SHR: 46,5%, AMR: 2 349 815) Ez a csatorna közlése szerint nemcsak a hét, hanem az év eddigi legnézettebb műsora volt a kereskedelmi célcsoportban. Ekkor a két országos kertévé közönségaránya között 33,5 százalékos különbség volt.

Közben a CoolTV-n futó BeleValó is rekordot döntött: korábban főműsoridőben tematikus tévé még nem tudott ekkora közönségarányt elérni. Az adásban kérte fel Olivér Alekoszt, hogy menjen vissza a Villába a menyasszony jelöltek közül válogatni. Ez az éppen tévé előtt ülő 18-49 évesek 23,1 százalékát érdekelte.

Alekosz természetesen igent mondott a csatornának, és kedd este el is indult a - főhős szófordulatait idéző - Szerelem a legfölsőbb szinteken. A naponta jelentkező párkereső realityben a végén két hölgy közül választhat a VV4 győztese, aki a szerencséssel Görögországba utazhat.

Legendás rockerek A Dal színpadán

1 napja

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

1 napja

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.