2010. november 13.

Vált a Deutsche Welle

Az alapoktól építenék újjá a külföldre szóló német közszolgálati médiumot. Évi hatmilliárd forintnyi pénzt kell megspórolniuk.

Az alapoktól építenék újjá a külföldre szóló német közszolgálati médiumot. Évi hatmilliárd forintnyi pénzt kell megspórolniuk.

Elsősorban az interneten keresztül megjelenő technológiai újdonságok, emellett pedig a nagy pénzügyi nyomás teszi ezt szükségessé – indokolt egy interjúban Erik Bettermann intendáns. A 2014-ben záruló átalakítás a létszám csökkentésével is jár majd – mondta, százas nagyságrendet feltételezve.

Afrika kivételével búcsút intenének például a rövidhullámú sugárzásnak, ugyanakkor nagyobb hangsúlyt fektetnének a helyi partnerekkel való együttműködésre és az online megjelenésre. Latin-Amerikában és Oroszországban is erősítenék jelenlétüket, ugyanakkor Délkelet-Európa már nem tartozna a legfontosabb célterületek közé.

Azon sem változtatna a Deutsche Welle, hogy harminc nyelven készítenek és szórnak műsort. Az idei 273 millió eurós büdzsét a szövetségi kormány megtakarítási csomagja 2014-re várhatóan 23 millióval faragná le.

Legendás rockerek A Dal színpadán

1 napja

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

1 napja

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.