2010. november 13.

Vált a Deutsche Welle

Az alapoktól építenék újjá a külföldre szóló német közszolgálati médiumot. Évi hatmilliárd forintnyi pénzt kell megspórolniuk.

Az alapoktól építenék újjá a külföldre szóló német közszolgálati médiumot. Évi hatmilliárd forintnyi pénzt kell megspórolniuk.

Elsősorban az interneten keresztül megjelenő technológiai újdonságok, emellett pedig a nagy pénzügyi nyomás teszi ezt szükségessé – indokolt egy interjúban Erik Bettermann intendáns. A 2014-ben záruló átalakítás a létszám csökkentésével is jár majd – mondta, százas nagyságrendet feltételezve.

Afrika kivételével búcsút intenének például a rövidhullámú sugárzásnak, ugyanakkor nagyobb hangsúlyt fektetnének a helyi partnerekkel való együttműködésre és az online megjelenésre. Latin-Amerikában és Oroszországban is erősítenék jelenlétüket, ugyanakkor Délkelet-Európa már nem tartozna a legfontosabb célterületek közé.

Azon sem változtatna a Deutsche Welle, hogy harminc nyelven készítenek és szórnak műsort. Az idei 273 millió eurós büdzsét a szövetségi kormány megtakarítási csomagja 2014-re várhatóan 23 millióval faragná le.

Megérkezett a Cinemax Pak a UPC kínálatába

2018. augusztus 16.

Az egyedi Cinemax és Cinemax 2 csatornák a legismertebb filmeket és sorozatokat, a legnépszerűbb színészeket, valamint a legjobb történeteket hozzák el a világ minden tájáról.

„Kiment a divatból, amit csináltam harminc évig″

2018. augusztus 16.

Az InfoRádió műsorvezetője, Hlavay Richárd több évtizedes újságírói pályafutás után markáns karrierváltást vitt véghez, amelyről beszélt is a Digital Hungary-nek adott interjújában.