2017. október 12.

Változás a rádiós közönségmérésben

A Kantar Hoffmann– Mediameter konzorcium módosít a mérési eljáráson, így az online, illetve DAB rendszerű rádiós médiaszolgáltatás által elértek száma is megismerhetővé válik.

A Kantar Hoffmann – Mediameter konzorcium hazánkban 2013. óta változatlan formátumban, éves szinten több mint 22 000 személy megkérdezésével végzi az országos rádiós közönségmérést, amelynek előfizetői a rádiós piac minden területét lefedik (rádiócsatornák, hazai és nemzetközi médiaügynökségek).

A Konzorcium és a rádiós piac közötti együttműködés a Rádiós Médiaszolgáltatók Egyesülete (RAME) tenderének elnyerésével és a hallgatottságmérés elindításával kezdődött 2013-ban, és akkor sem ért véget, amikor a tender által kijelölt mérési időszak lejárt: ekkor a korábbi kutatást folytatva a konzorcium a tenderben előírt szigorú módszertant gyakorlatilag változatlan formában követve végezte tovább a rádiós hallgatottságmérést.

A kibővülő mérési módszertannak köszönhetően az online rádiók hallgatótábora is megismerhető lesz a hagyományos rádiós mérésben megszokott módon, azok ered-ményeivel összevethetően, a különböző demográfiai célcsoportok szerinti bontásokban is. Ugyanakkor az egyes hagyományosan sugárzó rádiók hallgatóinak alternatív (online vagy DAB-rendszerű) rádióhallgatási szokásai is megismerhetővé válnak.

A kibővült módszertannal készült adatok először várhatóan a jövő év első felétől lesznek elérhetőek. Ahogy eddig is, a Konzorcium azon rádiók mérési eredményeit hozza nyilvánosságra, amelyek előfizetnek a mérésre, és hozzájárulnak ehhez.

Kémikus tematikus nap a Da Vinci TV-n!

8 órája

Szeptember 21-én szombaton délután a kémia varázsát hozza el a gyerekek számára a Da Vinci TV. Szó lesz mindenről, amit az anyagok változásaival foglalkozó természettudománnyal kapcsolatban tudni lehet.