2011. október 27.

Van-e esélye az anti-Facebooknak?

Az önmagát Zuckerberg site-jának ellenpontjaként meghatározó oldal alá 2,5 millió dollárt toltak. Az amerikai média meg fanyalog.

Az önmagát Zuckerberg site-jának ellenpontjaként meghatározó oldal alá 2,5 millió dollárt toltak. Az amerikai média meg fanyalog.

Korábban bejelentették már, de a napokban indult el nyilvános bétában az Unthink.com, amely hangsúlyosan a Facebook ellentéteként határozza meg magát. A TechCrunch beszámolója szerint tipikus outsider startupról van szó, amely alá ugyanakkor máris betoltak 2,5 millió dollárt. A beruházó a tampai DouglasBay Capital.

Az önjelölt trónkövetelő máris komoly marketingkampányba kezdett, s ahogyan a tech blog kiemeli, leginkább tagadás által határozza meg magát: nem csupán egy másik közösségi hálózat (hanem közösségi forradalom), a tagok nem felhasználók (hanem tulajdonosok, mármint az adatok tulajdonosai), az ellenőrzés pedig nem a site kezében van (hanem a miénkben).

Hiába azonban a nagy szavak, az amerikai szaksajtó nem ájult el a próbálkozástól. A TechCrunch bloggere (és a kommentelők) egyaránt úgy látják, hogy nem lesz esélye a site-nek a Facebook ellen, de azért a 2,5 milliós befektetés azt jelzi, hogy van, aki komolyan másképp gondolja.

A ReadWriteWeb hasonlóképpen úgy véli, hogy nincs mitől félnie a fő célpont Facebooknak (és Google Plusnak). Az Unthink egyik fő ígérete, hogy "emancipálja a közösségi médiát", ám a site szerint első körben már az sem biztos, hogy a felhasználók szolgának éreznék magukat a most használt felületeken...

Ahogy azt a kommentárok megjegyzik és a cikk írása alatt és órákkal előtte mi is tapasztaltuk, az első lépés egészen prózai lenne a világsiker felé: az Unthinknek stabilan működnie kellene, mert az oldal sok órán át gyakorlatilag halott volt.

Közel 3 milliós bírságot kapott a TV2

2019. július 19.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa helytelen korhatár-besorolás miatt 2,8 millió forintos bírságot szabott ki a TV2 Bezár a bazár! című vetélkedőjének egyik adása miatt - írja az MTI.