2016. augusztus 04.

Van egységes rádiós közönségmérés a piacon

A TNS Hoffmann – Mediameter konzorcium április 1-től változatlan szakmai tartalommal folytatja az országos és budapesti közönségmérést.

A TNS Hoffmann – Mediameter konzorcium a Rádiós Médiaszolgáltatók Egyesülete (RAME) által 2013-ban kiírt tender győzteseként, az NMHH által auditált módszertannal, évtizedes nemzetközi és hazai tapasztalatokra támaszkodva méri a rádiók hallgatottságát.

2016. március 31-én lejárt a RAME és a TNS Hoffmann – Mediameter konzorcium által kötött szerződés. Ekkor a TNS Hoffmann – Mediameter konzorcium úgy határozott, hogy április 1-től változatlan szakmai tartalommal folytatja az országos és budapesti közönségmérést. A bevált módszertannal készülő kutatást a három évvel korábban, a rádiós tenderen győztes pályázatban szereplő áron kínálja a rádiós piac szereplői számára. Ajánlatával a konzorcium mind az MTVA-t, mind az NMHH-t többször megkereste, de érdemi tárgyalásokra nem került sor, bár az állami szervek az elutasítást semmilyen módon nem indokolták. Jelenleg a mérés előfizetői a legjelentősebb országos, regionális és budapesti kereskedelmi rádiók, valamint hazai és nemzetközi médiaügynökségek.

Az MTVA (és az NMHH) tehát jelenleg nem előfizetője a kutatásnak, bár a korábbiakban mindkét állami szervezet elfogadta és használta a konzorcium által végzett kutatás adatait. Így noha a mérésben minden rádió továbbra is szerepel, a közszolgálati rádiók pontos adatait nem hozzák nyilvánosságra. Az utóbbi időben a sajtóban megjelent értesülések kapcsán azonban megerősítették, hogy a Petőfi Rádió hallgatottsága a struktúraváltás óta (a 2016 márciusi időszakhoz képest) a kutatási adatok alapján jelentősen csökkent.

Ismét cégfelvásárlásra készül az Est Media

11 órája

Indikatív vételi szándéknyilatkozatot tett az Est Media Nyrt. a biztonságtechnológiai és kriminalisztikai megoldásokkal foglalkozó Communication Technologies Kft. többségi üzletrészére.