2010. november 18.

Van négy vezérigazgató

Megválasztották a négy közmédium egy-egy vezérigazgatóját. Ebben a körben – szemben a hat nappal korábbi menettel – elég volt a feles többség.

Megválasztották a négy közmédium egy-egy vezérigazgatóját. Ebben a körben – szemben a hat nappal korábbi menettel – elég volt a feles többség. Két helyen az eddigi menedzsment tagja kapta a megbízatást, a másik két cégnél kívülről érkezett a nagyfőnök.

A Duna Televíziót a Hír TV-ből ismert Ókovács Szilveszter, a Magyar Rádiót a Lánchíd Rádió eddigi megbízott főszerkesztője, Jónás István irányíthatja. A Magyar Televízió élére Medveczky Balázs került, akit Rudi Zoltán, a – most már tudjuk, nem csupán legutóbbi, de utolsó – elnök 2008 elején ruházott fel az ügyvezetői feladatokkal. A Magyar Távirati Iroda vezérigazgatói székébe a hírügynökség stratégiai igazgatója, Belénessy Csaba ülhet.

Mindezek alapján igaznak bizonyult a NOL tegnap este közzétett információja, amely szerint a most megválasztottak abból a két-két személyből kerültek ki, akiket a cégek élére jelölt a médiatanács. Az MTV vezetéséért Kálomista Gábor producer, a Duna Televízióéért Papp Ferenc szerkesztő, a Magyar Rádióéért Újhelyi Zoltán közrádiós szerkesztő-riporter futott még. Az MTI élére a másik jelölt Szabó László Zsolt volt, aki az ezredfordulón már irányította az MTV-t, most pedig az Echo TV vezérigazgatója.

A mostani jelöltek közül többen szerepeltek a végül eredménytelenül zárult múlt pénteki körben is. Akkor a Magyar Televízió élére Nagy Attilát, a köztévé jelenlegi gazdasági igazgatóját és Szabó László Zsoltot, a közrádió első emberének Belénessy Csabát és Klein Juditot, az MTV kisebbségi műsorok szerkesztőségének vezetőjét, a Duna Televízió vezérigazgatói székére Dobos Menyhértet, az MTV műsorigazgatóját és Kálomista Gábort jelölték.

Az MTI vezérigazgatói posztjára akkor Toót-Holló Tamás, a hírügynökség belpolitikai szerkesztőség-vezetője és Wéber Ferenc, Sólyom László volt köztársasági elnök sajtófőnöke kapott jelölést.

Kódolatlan VIASAT 3 közel egy hónapon át

1 órája

Március 25. és április 22. között a VIASAT3 műsorait kódolatlanul érhetik el a nézők a MinDig TV több, mint 750 ezer felhasználóval rendelkező kínálatában és a mindiGO TV felületén is.