2013. június 17.

Van szufla a fizetős tévében

Bármennyire szép jövőt is vetítenek előre a kutatók, van még hova terjeszkednie Nyugat-Európában a fizetőstévé-üzletágnak.

Bármennyire szép jövőt is vetítenek előre a kutatók, van még hova terjeszkednie Nyugat-Európában a fizetőstévé-üzletágnak.

Mint arról már beszámoltunk, elemzők 2018-ra várják, hogy 100 milliónál több előfizetője lesz a térségben a szolgáltatásnak; de ez is csak 57 százalékos penetrációt jelent majd. (Ez kétszázalékos emelkedés 2012 óta.)

A várakozások szerint öt olyan állam lesz fél évtized múlva a kontinens nyugati felén, amelyben 90 százaléknál nagyobb lesz a pay-TV szolgáltatás elterjedtsége, az élen Hollandia áll majd, ahol szinte minden háztartás előfizető lesz.

A sort záró Spanyolországnál ugyanakkor alig 24 százalékos mutatót várnak 2018-ra. Szakemberek szerint az előfizetők táborának bővülését áresés ellensúlyozza majd, így a szektor bevételei átszámítva 32 milliárd dollár környékén maradnak majd.

Legendás rockerek A Dal színpadán

1 napja

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

1 napja

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.