2010. július 04.

Várdy oktat

Pihenni szeretnék, tanítani fogok – vázolja rövid távú elképzeléseit a TV2 távozó vezérigazgatója egy interjúban.

Pihenni szeretnék, tanítani fogok – vázolja rövid távú elképzeléseit a TV2 távozó vezérigazgatója egy interjúban.

Várdy Zoltán a rövid interjúban azt közölte: ha visszatérne a televíziósba, regionális pozícióban tudná elképzelni magát. „Rövidtávon, október 1-ig az utódom helyzetének megkönnyítésén dolgozom, elkészíttetem a 2011-es üzleti tervet és egy erős műsorstruktúrát” – mondta a Marketing&Médiának.

„Pihenni szeretnék. Az utóbbi években picit elfáradtam, a válságkezelés nagyon komoly kihívást jelentett. Az már eldőlt, hogy továbbra is tanítani fogok a Corvinus MBA képzésén” – tette hozzá.

Csütörtökön jelentették be, hogy távozik a TV2 vezérigazgatói posztjáról Várdy Zoltán. A társaság tájékoztatása szerint saját elhatározásából, közös megegyezéssel áll fel a vezérigazgatói székből. Három hónapig – a tulajdonos kérésének megfelelően – még posztján marad, aztán új kihívásokat keres. Az irányítása alatt eltelt évek történéseit pedig az utókor értékeli majd. Még nem tudni, ki lesz Várdy hivatali utóda.

Várdy legnagyobb újítása az volt, hogy – hátat fordítva az egy évtizeden át vallott, de hosszabb ideje csak a rangsor második helyére elegendő elképzelésnek – kimondta: közszolgálati vállalásoktól mentesített, tisztán kereskedelmi csatornává akarja alakítani a TV2-t. Ennek közforgalmú megjelenése lett a Szenvedélyünk a szórakoztatás szlogen. Csakhogy a vezérigazgató mási vállalása nem teljesült. Várdy hónapokkal később beszélt arról, hogy három év alatt piacvezetővé kívánja tenni az országos kereskedelmi csatornát. „Az idei az építkezés, 2009 a fejlesztés, 2010 pedig terveink szerint a piacvezetővé válás éve lesz” – nyilatkozta 2008 tavaszán, megjegyezve, hogy ehhez napi átlagban 30 százalék körülire kellene növelniük közönségarányukat. Márpedig piacvezetővé válást a nézettség mellett a bevétel és a profit alapján értette. Ez viszont máig nem valósult meg.

Erről most úgy fogalmazott: elsősorban egy vonzó lehetőséget akartam felvázolni a dolgozók számára, hogy lehetünk sokkal jobbak. Minderre azért volt szükség, mert amikor átvettem a TV2 irányítását komoly „ellaposodást” tapasztaltam.