2014. június 17.

Várjátékkal (is) jubilál a 70 éves hetilap

Több mint félszáz hazai település iskoláit aktivizálta a Geomédia kiadó „zászlóshajója”, a magyar vidék családi lapja.

Több mint félszáz hazai település iskoláit aktivizálta a Geomédia kiadó „zászlóshajója”, a magyar vidék családi lapja.

A 70 éves Szabad Föld a legnagyobb múltra visszatekintő újság a megszületése óta folyamatosan, mai napig is megjelenő hetilapok közt. Története során kalandos utat járt be: a vidék hetilapja vágyott privatizációs célpont volt a rendszerváltás idején, hiszen bőven félmillió fölötti példányszámmal érte meg 1989–1990 fordulóját. A rendszerváltás után tulajdonosok és kiadók sora váltotta egymást, míg végül - több mint 10 éve - a Geomédia Kiadó gondozásába került.

A Nemzeti Olvasottság Kutatás mérőszámai szerint a 168 Óra, HVG, Figyelő, Adó, Magyar Narancs és a Szabad Föld alkotta kategóriában a Szabad Föld 755 ezres bruttó eléréssel második a sorban. A kiadó közleménye szerint ennek alapján a közel 220 ezres olvasótábor tagjai egy-egy lapszámot 3,7 alkalommal veszik kezükbe.

Földes Ádám, a Geomédia Kiadó vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a megkérdezett olvasók 74%-a vásárolja a lapot, a heti eladott példányszámának 90%-a pedig előfizetett példány.

A lap a 70. évforduló okán országos játékot indított, melyre általános iskolai osztályok jelentkezését várta. „A Szabad Föld olvasótábora egy rendkívül aktív közösség, ez kiderült már a korábbi játékainkból is” – mondta Fuzik Anita, a lap marketingmenedzsere. „Most kifejezetten a fiatal közönséget céloztuk meg és több mint félszáz osztálynyi fiatal komoly, hetek munkáját igénylő pályaműveit kaptuk meg” – tette hozzá.