2010. június 21.

Vásárhelyi: a mód a zavaró

A közmédia-rendszer átalakításának egyes elemeivel egyetért Vásárhelyi Mária szociológus, a célal azonban nem- mondta a Népszavának.

A közmédia-rendszer átalakításának egyes elemeivel egyetért Vásárhelyi Mária szociológus, a célal azonban nem- mondta a Népszavának.

„Az intézményi átalakítással önmagában nincs bajom. De azt például nem értem, hogy a közmédiumok felügyeletének összevonásába hogyan került bele a Magyar Távirati Iroda. Ezt csak a hozzá nem értés szülhette. Engem nem zavarna, ha csak egy közszolgálati csatorna lenne, ha az színvonalas és valóban közszolgálati. Az viszont már igen, ahogy ezekbe a testületekbe delegálják a tagokat” - fogalmazott.

Szerinte ugyanis ez az, ami „abszolút egyértelműen jelzi, hogy a közmédiát teljes politikai kontroll alá akarják vonni” – jegyezte emg, hozzátéve, a magyar Rádiót nagyon sajnálja, mert „kifejezetten jónak és színvonalasnak tartom, és most tönkreteszik”.

„Ebben a vonatkozásban az Európai Unióval kapcsolatban nincsenek illúzióim, de szerintem nem fog nekik tetszeni, ahogy itt kilenc évre bebetonozzák a jobboldalt a közszolgálati médiába, és a teljes médiapiacot megpróbálják befolyásuk alá vonni” – jelentette ki.

Címkék: jog szabad sajtó

Legendás rockerek A Dal színpadán

7 órája

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

8 órája

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.