2019. június 12.

Vasúti csodák a Spektrumon

Technológiai áttörésekről számol be a csatorna legújabb, „Vasút csodák” című sorozata.

Akárhova is terveznek vasútvonalat a mérnökök, az évszakok változását is figyelembe kell venniük. A világ legnagyobb síksága Ázsiában található: ez a Tibeti-fennsík, amely nagyobb, mint Nyugat-Európa. Egymást váltják a vándorló homokdűnék és az alpesi táj. Télen a hőmérséklet a mínusz negyven fokot is elérheti, a nyári rekkenő hőségben viszont harminc fok van. Kietlen és szeles pusztaság, ez a legutolsó hely a földön, ahova vasútvonalat tanácsos építeni, a Csinghaj–Tibet-vasútvonal azonban mégis itt épült fel.

Kína egy évszázadon át dédelgette a Tibettel való vasúti összeköttetés tervét. 1974-ben elkezdték az építkezést Hsziningben, a fennsík északi részén keresztül, egészen Golmudig, ám a Lhásza felé vezető úton legyőzhetetlennek tűnő akadályba ütköztek. 550 kilométeren át húzódik egy kiszámíthatatlan terület, amelynek talaja szinte mindig fagyott állapotban van. Ez a permafroszt.

A permafroszt olyan talaj, amelynek hőmérséklete 0 fok alatt marad legalább két éven át. Az állandóan fagyos talaj stabil alapot biztosít az építkezéseknek, azonban a felszíni réteg megolvadhat, amely csökkenti a teherbírást, és a ráépített szerkezet megsérülhet. Stabil felszín hiányában a vasúttervezők innovatív megoldással álltak elő: hidat építettek sínek helyett. Ez lett a Csing-Suj híd, amely 11,7 kilométerével a leghosszabb híd, amely permafroszton ível át.

Az építkezés azonban nem volt egyszerű feladat. Évtizedeken át kutattak, míg megtalálták a megfelelő technikát, hiszen el kellett érniük a felszín alatti szilárd talajt. A híd lábai alatt cölöpalapok vannak. Ezek az alapok 20-30 méter mélyek, amelyet rotációs ásás segítségével alakítottak ki.

Vasutat építeni a Csinghaj–Tibet-fennsík szélsőséges körülményei között tízszer nehezebb, mint normál körülmények között. 600 orvos és 17 oxigénsátor biztosította az építőcsapatok egészségét. Az 5000 métert meghaladó magasságokban a levegő oxigén-tartalma 45%-kal csökken, így a hegyeket megmászó vonaton oxigén biztosítanak az utasoknak.

A Vasút csodák 2. évada június 8-án indult a Spektrumon.

Címkék: média spektrum sorozat