2013. január 07.

Védik a francia szabadalmakat

Alternatív finanszírozási formák felkutatására buzdítja nehézségekkel küzködő távközlési eszközgyártóját Franciaország kormánya.

Alternatív finanszírozási formák felkutatására buzdítja nehézségekkel küzködő távközlési eszközgyártóját Franciaország kormánya.

Helyi sajtójelentések szerint a kormányzat azt szeretné elkerülni, hogy külföldi kezekbe kerülhessenek az Alcatel Lucent értékes szabadalmai – márpedig ezek képezik a Credit Suisse és a Goldman Sachs által biztosított, 1,6 milliárd eurós óriáshitel biztosítékát.

Szóba került, hogy esetleg eszközök értékesítésében való közreműködéssel támogatnák a társaságot, ahogy az is, hogy "szabadalmi konzorcium" létrehozása felett bábáskodnának. Ez utóbbinak az volna a feladata, hogy friss tőkéhez juttassa a céget, ugyanakkor segítse abban is, hogy a neve alatt bejegyezett találmányokat ne fenyegesse annak veszélye, hogy máshol, más profitját növelve alkalmazzák őket.

Legendás rockerek A Dal színpadán

8 órája

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

10 órája

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.