2013. január 07.

Védik a francia szabadalmakat

Alternatív finanszírozási formák felkutatására buzdítja nehézségekkel küzködő távközlési eszközgyártóját Franciaország kormánya.

Alternatív finanszírozási formák felkutatására buzdítja nehézségekkel küzködő távközlési eszközgyártóját Franciaország kormánya.

Helyi sajtójelentések szerint a kormányzat azt szeretné elkerülni, hogy külföldi kezekbe kerülhessenek az Alcatel Lucent értékes szabadalmai – márpedig ezek képezik a Credit Suisse és a Goldman Sachs által biztosított, 1,6 milliárd eurós óriáshitel biztosítékát.

Szóba került, hogy esetleg eszközök értékesítésében való közreműködéssel támogatnák a társaságot, ahogy az is, hogy "szabadalmi konzorcium" létrehozása felett bábáskodnának. Ez utóbbinak az volna a feladata, hogy friss tőkéhez juttassa a céget, ugyanakkor segítse abban is, hogy a neve alatt bejegyezett találmányokat ne fenyegesse annak veszélye, hogy máshol, más profitját növelve alkalmazzák őket.

Közel 3 milliós bírságot kapott a TV2

5 órája

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa helytelen korhatár-besorolás miatt 2,8 millió forintos bírságot szabott ki a TV2 Bezár a bazár! című vetélkedőjének egyik adása miatt - írja az MTI.

Új előzetest kapott az HBO sorozata

7 órája

Magyar felirattal is megtekinthető a HBO új sorozatának, a Philip Pullman fantasy trilógiája alapján készült Az Úr Sötét anyagainak 3 perces előzetese.