2013. október 08.

Vége az Est Lapoknak

Az év elején az Exit kiadását függesztette fel az Est Media, most az Est Lapok kerültek sorra.

Az év elején az Exit kiadását függesztette fel az Est Media, most az Est Lapok kerültek sorra.

Felfüggeszti az országos Est Lapok magazinok kiadását az Est Media Vagyonkezelő Nyrt. - írja az MTI. A lépést a cég a szűkülő hirdetési piaccal, a veszteséges működéssel és az év végi időszakra vonatkozó előrendelések alacsony szintjével indokolja. Úgy vélik, ezen egymással összefüggő tényezők miatt nem lehetséges a gazdaságos működtetés. A döntés nem érinti a Budapesten megjelenő Pesti Est működését, formátumát. Emellett az est.hu és a mobilEST továbbra is országos programadatokat kínál - közölte a társaság a BÉT honlapján.

Az Est Media hasonló lépésről tett bejelentést az év elején. Akkor az Exit kiadását függesztették fel. Az indoklás szerint a belső fogyasztás csökkenésével párhuzamosan szűkülő hirdetési piacon nem fér el egymás mellett a hasonló profilú Est és Exit. Akkor azt ígérték, az Exit felfüggesztése ideiglenes, de - lévén a helyzet nem javult - azóta sem jelenik meg. A januári közleményben az szerepelt, hogy a felszabaduló erőforrásokat az Est-család fejlesztésére fordítják, ám a fentiek alapján egyértelművé vált, hogy ez sem járható út.

Az Est Media 2012-ben 1,071 milliárd forint konszolidált árbevételt ért el az előző évi 1,26 milliárd forint után. Adózás utáni vesztesége 3,24 milliárd forintra nőtt a 2011-es 2,22 milliárd forintról. A veszteség növekedése a társaság értékelése szerint a Sziget Kft.-részesedés, valamint a nem médiatevékenységhez kapcsolódó más befektetések értékesítése kapcsán elszámolt árfolyamveszteségnek tudható be. A társaság közgyűlése június 14-én az alaptőke leszállításáról döntött, saját tőkéje ugyanis a jegyzett tőke kétharmada alá csökkent a 2012. december 31-i mérleg szerint. A jegyzett tőke a közgyűlés döntése szerint 3,959 milliárd forintról 198 millió forintra csökkent.

Rádiós pályázatok

1 napja

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa véglegesítette a Budapest 98,0 MHz-es pályázati felhívást.