2018. április 18.

Veiszer Alindát is lapátra tette a Hír Tv

A kulturális műsorok vezetője három év után búcsúzik a Simicska Lajos tulajdonolta csatornától. A 24.hu információi szerint Péterfi Judit és M. Kiss Csaba is távozik.

„Még csak haragban sem váltunk el, még az ajtót sem csaptam rájuk, igazából korrektül intézik az egészet” - nyilatkozta az Indexnek Veiszer Alinda, miután közölték vele, hogy megszűnik a műsora.

A műsorvezető 2015 óta dolgozott a Hír TV-nek, esti beszélgetős műsorában a kulturális élet színe-java megfordult. Korábban a köztévében volt hasonló műsora. Veiszer szerint az Alinda nézettsége jó volt, ezért meglepte a csatorna döntése. (Hogy hányan nézték a műsorát, nem lehet ellenőrizni, ugyanis a tévé soha nem publikált pontos adatokat.)

Veiszer Alinda Fotó: Hír TV

A 24.hu információi szerint a Célpont szerkesztője, M. Kiss Csaba, illetve Péterfi Judit, a Riasztás és a Privátszféra című műsorok vezetője is távozik a Hír TV-től.

Péterfi Judit Fotó: Hír Tv

Mint arról korábban beszámoltunk, a választások után Simicska Lajos úgy döntött, nem finanszírozza tovább a veszteséges médiáját: a Magyar Nemzetet és a Lánchíd Rádiót bezárták, a Heti Válasz vevőt keres, a Hír TV-nél csoportos leépítés zajlik.

Tegnap derül ki, hogy a Hír TV-től elküldik a belpolitikai főszerkesztőt, D. Bányász Gergőt, de megváltak a csatorna egyik arcától, Szöllősi Györgyi műsorvezetőtől is, aki tavaly ősszel még új műsort kapott. (A vele készült interjúnkat itt olvashatja el.)