2018. január 16.

Véleményvezérek a Nestlé új kampányában

4 tematikus kisfilm és 4 meghatározó influencer segítségével vezette fogyasztóit a termékfejlesztési, gyártási, forgalmazási kulisszák mögé a magyarországi Nestlé csapata.

Mindannyian szeretünk a színfalak mögé lesni. Nincs ez másképp az élelmiszeriparban sem: a fogyasztók nemcsak az összetevők listáját figyelik, hanem kíváncsiak arra is, hogyan lesz az alapanyagból késztermék, mennyire átláthatóak a gyártási folyamatok. Ezt a betekintési lehetőséget hozta el a Nyisd Ki a Nestlét! elnevezésű fogyasztói kampány, amelynek tartalmai online felületeken, social media csatornákon és a vloggerek saját csatornáin futnak 2017. október óta.

„A felmérések szerint 10-ből 9 család konyhájában jelen vannak a Nestlé termékei, ami hatalmas felelősséget jelent – nemcsak abból a szempontból, hogy állandó minőséget garantáljunk, hanem azért is, mert a vásárlóknak teljes képet kell adnunk az általuk kedvelt termékek fejlesztéséről. Fontos volt továbbá számunkra, hogy megmutassuk a fogyasztóknak, hogy milyen emberi történetek húzódnak a Nestlé termékek gyártása mögött." – emelte ki a Nestlé márka kommunikációs menedzsere, Falus Viktória.

A négy elkészült kisfilmben (1, 2, 3 és 4) a magyarországi központban és a gyárakban dolgozó szakembercsapat mesél a mindennapi feladatokról, ami a vásárlók számára sokszor meglepő munkaköröket takar. A videókban szerepelnek márkamenedzserek, termékfejlesztési szakemberek, dietetikusok és értékesítők is, akik mesélnek arról, hogyan alakítják a hazai ízvilágra a nemzetközi termékeket, kulisszatitkokat árulnak el a termékek útjáról a fogyasztók asztaláig, a Nestlé szigorú tápanyag-profilozó rendszeréről, de megjelenik az instant italporokat előállító szerencsi gyár kávékóstolója, alapanyagellenőre, illetve a diósgyőri üregescsoki-gyár kézi csomagolója és formatervezője is. A filmekből olyan részletek derülnek ki, mint, hogy melyik formát lehet csak kézzel csomagolni, hány lépésben születik meg egy instant leves receptje, vagy éppen melyik az a kávéíz, amely Magyarországról indult világhódító útjára.

A kampányban négy népszerű véleményvezér: Takács Nóra életmódblogger, Fördős Zé gasztroblogger, Csorba Anita életmódblogger és Suri Dominika cukrász, influencer egy-egy, számára kedves termék alapanyagainak, az azzal kapcsolatos tévhiteknek járt utána a Nestlé szakértői segítségével, vagy álmodott meg új recepteket. Meghívást kaptak a világ 25 országát ellátó diósgyőri üregescsoki-gyárba is, ahol megismerhették a tervezés és gyártás minden lépését. „Ritkán lehet ennyire testközelből figyelni egy termék megszületését - mesélt tapasztalatairól Takács Nóra. – „A kampány egésze lelkesítő volt, hiszen a videóimban azonnal átadhattam mindazt a sok új információt a követőimnek, amit ezekben a hetekben szereztem”. Fördős Zé számára a legmeglepőbb a minőségellenőrzés volt: „Szinte naponta dolgozom csokis alapanyagokkal. Érdekes volt látni, hogy egy kóstolónak még a csokoládé roppanását is osztályoznia kell, mielőtt kiengedi a gyárból a terméket.”

A kampány részeként a termékekről további kulisszatitokat és kevésbé ismert tényeket is megosztanak a vállalat lifestyle oldalán, illetve fizetett média együttműködések keretében is bemutatkoznak a négy film főszereplői.