2010. augusztus 19.

Vérfürdő a Five-nál

Legújabb cégében sem tagadja meg magát a nagy szanáló hírében álló Richard Desmond. Sajtóhírek szerint beindult a kasza a Five-nál.

Legújabb cégében sem tagadja meg magát a nagy szanáló hírében álló Richard Desmond. Sajtóhírek szerint beindult a kasza a Five-nál.

Az irányítás átvétele után nem sokkal ugyanis bejelentette: másfél milliárd fontot hozna a cégbe, ugyanakkor indításként 20 milliós megtakarítást akar elérni a társaságnál. Az összeg felét a leépítéseken, a többit a hatékonyság növelésével takarítanák meg. (A Five-nál tavaly már ötödölték egyszer a létszámot.)

Ennek keretében legalább nyolcvan embertől válik meg. Az egyik „áldozat” az eddigi első ember, Dawn Airey, aki a Five eddigi tulajdonosánál, az RTL-csoportnál folytatja karrierjét, de mennie kell a felső vezetés számos tagjának is.

Az új gazda közlése szerint a létszámcsökkentéssel megtakarított pénzt a tartalom fejlesztésébe fektetnék, ezzel téve ismét nyereségessé az 1997-ben, Nagy-Britannia ötödik országos kereskedelmi televíziójaként csatornát.

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

4 órája

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

11 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.