2010. szeptember 17.

Versenyellenes érdekvédelem

Korlátozta a szabad versenyt a legnagyobb taglétszámú hazai újságíró-szervezet, amikor minimálár-javaslatot tett közzé.

Korlátozta a szabad versenyt a legnagyobb taglétszámú hazai újságíró-szervezet, amikor minimálár-javaslatot tett közzé.

A Gazdasági Versenyhivatal – a fővárosi ítélőtábla által jóváhagyott – döntése ellen azt vetette a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ), hogy honortáblájukat korábban nem csupán a nagy kiadók vették kiindulási alapnak, de jogviták esetén még a bíróságok is figyelembe vették az abban foglaltakat.

A mostani döntés szerint az újságírói működésvállalkozásnak tekintendő, így kiterjednek rá a versenyjogi szabályok. Márpedig – szól az érvelés – az ajánlott árak és a kínált zsurnalisztikai színvonal között semmiféle összefüggés nincsen, ugyanakkor fel sem merült, hogy sekély jelentőségű megállapodásról volna szó.

Legendás rockerek A Dal színpadán

8 órája

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

10 órája

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.