2017. január 17.

Versenytársat kap a YouTube

Az Amazon tulajdonában álló Twitch közösségi videoplatformot indított, amelyen natív streaming megoldások is működnek majd.

A Twitch gyökerei az e-sportban erednek, de az új streaming felületen minden témát szívesen látnak a főzőshow-któl a művészeten és a programozási útmutatókon át a közösségi étkezésekig.

Chris Kerns, a Spreadfast közösségi szoftverplatform kutatásért felelős alelnöke a Twitch elterjedtségére hívja fel a figyelmet: kétmillió alkotó mellett havi százmillió néző napi átlagban akár másfél órát is eltölt az app felületén, a legjobbak pedig akár 2,5 millió követővel is rendelkeznek. Ezzel a Twitch tartja a lépést a Netflix-szel és a YouTube vloggereivel, közösségi említések terén pedig veri az iTunes-t és a Spotify-t. Kerns szerint „az élő streaming sokak számára ismeretlen terep lehet, de az adatok azt mutatják, hogy valós szereplő, amely valódi figyelmet igényel – nem fél év vagy egy év múlva, hanem most.”

A felületben rejlő reklámlehetőségeket elsőként az Old Spice használta ki: ők egy kalandort dobtak le egy erdő közepén, akinek a cselekedeteit a kommentelők vezérelhették.

(Forrás: Warc)