2010. június 08.

Vesszen a tévédíj!

Ne tévénként-rádiónként, hanem a háztartások után kelljen leróni az előfizetésid íjat – sürgeti több németországi szakember. Nem kevéssé célzottan.

Ne tévénként-rádiónként, hanem a háztartások után kelljen leróni az előfizetésid íjat – sürgeti több, a közteher jelenlegi formáját bíráló németországi szakértő is.

Felhívásaikat nem véletlenül időzítették mostanra: szerdán ülnek össze következő tanácskozásukra a német tartományok kormányfői, kik közül nem egy az előfizetői díj bírálói közé tartozik, akárcsak számos kereskedelmi adó, amely azt hánytorgatja fel: a díj, amelyből tavalyelőtt 42 millió ügyféltől hét egynegyed milliárd euró folyt be a közszolgálati csatornák kasszájába, inkorrekt módon juttatja versenyelőnyhöz ezekt a médiumokat. Az utóbbi években megvámolták azon számítógépek és mobiltelefonok tulajdonosait is, amelyekkel felléptek az internetre.

A kölni székhelyű (és utcahossznyi nevű, de GEZ-nek rövidített) tévédíj-beszedő hivatalmunkáját nem csupán azért bírálták korábban, mert embereik egyenruhában, az ajtón bekopogtatva szedik a pénzt az önként nem fizetőktől, de azért s, mert szerintük sokkal egyszerűbb volna adóként beszedni a summát – és akkor szélnek lehetne ereszteni az amúgy sem kedvelt GEZ körülbelül 1100 munkatárát.

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

5 órája

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

12 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.