2010. szeptember 01.

Veszélyes a pécsi honlap

Veszélyes webhelynek jelölte néhány böngésző egy ideig Pécs városának honlapját. A kalamajka okozóját már eltávolították.

Veszélyes webhelynek jelölte néhány böngésző egy ideig Pécs városának honlapját. A kalamajka okozóját már eltávolították.

Az erről beszámoló cikk szerint a Google azért nyomta meg a majrégombot, mert a webhely egy része az elmúlt 90 nap során egy alkalommal gyanúsan viselkedett - konkrétan kártékony szoftver letöltését kísérelte meg a honlapot meglátogató olvasó engedélye nélkül.

A Bama.hu cikke szerint a hibát egy külső hirdetés okozta, amit a hiba észlelése után eltávolítottak. A város honlapján megjelenő hirdetéseket ugyanis nem saját, hanem egy külső program segítségével kezelik; a vírusos hirdetés ezen a csatornán át jutott a rendszerbe. A kártékony hirdetést már tegnap délután eltávolították, a figyelmeztetések azonban nem tűntek el azonnal - ahhoz, hogy ez megtörténjék, némi átfutási időre van szükség.

Kódolatlan VIASAT 3 közel egy hónapon át

2 órája

Március 25. és április 22. között a VIASAT3 műsorait kódolatlanul érhetik el a nézők a MinDig TV több, mint 750 ezer felhasználóval rendelkező kínálatában és a mindiGO TV felületén is.