2010. december 14.

Vevők a francia sporttévére

Megmenekülhet a bezárástól a francia Orange Sport tévécsatorna; már három komoly kérője is akadt az adónak.

Megmenekülhet a bezárástól a francia Orange Sport tévécsatorna; már három komoly kérője is akadt az adónak.

A francia fociliga és az Eurosport mellett most egy tengerentúli játékos is beszállt: az amerikai ESPN médiacsoport jelezte érdeklődését a France Telecom által eladni kívánt televízió iránt.

Egy hónapja írt arról portálunk, hogy vagy eladják, vagy bezárják a France Telecom saját sporttelevízióját. Az ügy végére 2012-ig pontnak kell kerülnie. Stéphane Ricard, a cég vezérigazgatója jelentette be, hogy jelenlegi formájában nem kívánják tovább üzemeltetni az Orange Sportot egy lapinterjúban. A Le Parisiennek nyilatkozva normálisnak nevezte, hogy nem tolonganak az érdeklődők egy olyan csatornáért, amely évi 200 millió euró veszteséget termel. A vezérigazgató már korábban jelezte: szerinte vissza kellene vonulnia a társaságnak alaptevékenységeihez, feladva például a prémium televíziós szolgáltatások piacán szerzett pozícióit.

A francia média már akkor a lehetséges érdeklődők között tartotta számon a Canal+-csoportot és a TF1 magántévé-társaságot, amelynek portfoliójába tartozik az Eursport is.

Cseppben az élet

11 órája

Lebilincselő sorozat készült a Béres Csepp feltalálójáról.