2017. január 13.

Vezeték nélküli technológiáit kombinálnak

Az Ericsson és a Cisco az új Wi-Fi hálózatok terén is partnerségre lép.

Az Ericsson és a Cisco kiterjesztik stratégiai partneri megállapodásukat egy új Wi-Fi megoldásra, az úgynevezett Evolved Wi-Fi hálózatokra (EWN). Az EWN az Ericsson 3GPP alapú mobilhálózati hozzáférését, valamint a központi hálózatokat és alkalmazásokat kombinálja a Cisco Wi-Fi portfóliójával a megbízható, nagy teljesítményű Wi-Fi szolgáltatás biztosítása érdekében az Ericsson mobil, kábeles és más iparági ügyfelei számára.

Az ajánlat előre integrált és ellenőrzött megoldásokat fog tartalmazni, és több jelentős előnnyel is jár:

• Beltéri kiscellák: a beltéri Ericsson hozzáférési hálózatok Cisco® WLAN technológiával való ötvözése egyszerre teszi lehetővé a Wi-Fi és mobil kapcsolatok telepítését ugyanazon a helyszínen.

• Szolgáltatói Wi-Fi: lehetővé teszi a kültéri Ericsson hozzáférési hálózatokkal rendelkező szolgáltatóknak, hogy Cisco WLAN-t biztosítsanak előfizetőik számára.

• Adatforgalom-irányítás: a szolgáltatók integrálhatják a Cisco WLAN-t az Ericsson makró vagy beltéri hozzáférési hálózataival az Ericsson egyedi Valósidejű adatforgalom-irányító rendszerével, így átirányíthatják a felhasználókat a mobil és a Wi-Fi hozzáférési hálózatok között, biztosítva a lehető legjobb felhasználói élményt.

• Maghálózati integráció: a Cisco WLAN intregrációjával az Ericsson csomagkapcsolt hálózatába megbízható konfigurációk használatával lehetővé teszi a szolgáltatóknak, hogy az összes központi hálózati szolgáltatásukat Wi-Fi-n keresztül biztosítsák többmódú eszközök számára. Az Ericsson nagy sikerű Wi-Fi hívási funkciói máris zökkenőmentesen működnek a Cisco WLAN-on keresztül.

Az új ajánlaton alapuló megoldások tervezését és telepítését a Cisco teljes körű támogatásával az Ericsson szolgáltatási szervezete végzi majd. Az Ericsson globális szolgáltatási lehetőségeivel a szolgáltatók új üzleti modelleket vehetnek át és új piacok felé nyithatnak. Az EWN teljes mértékben menedzselt szolgáltatásként nyújtható több, mint 180 országban, így a megoldás rövid telepítési idővel, könnyen bevezethető.

Nyilvános az 5G-s frekvenciaárverés résztvevőinek listája

2019. szeptember 13.

Három jelentkezőt – a Magyar Telekom Nyrt.-t, a Telenor Magyarország Zrt.-t és a Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt.-t – vett árverési nyilvántartásba szeptember 13-án a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).