2017. február 16.

Videóban erősít a Facebook

A YouTube-bal folytatott versenyben bevezetett újítások célja, hogy gazdagabb, bevonóbb és rugalmasabb videómegoldásokat kínáljon.

Korábbi tesztek alapján – a korábban külön előhívható hang helyett - a hírfolyamban megjelenő videók esetében fokozatosan bevezetik azt a megoldást, hogy görgetés közben fokozatosan felerősödik, majd elhalkul a megjelenő videók hangja. Ha a telefon némára van állítva, akkor a hangot nem fogja lejátszani, de a beállítások között is letiltható ez az opció.

A vertikális videók esetében mobileszközökön a korábbinál nagyobb méretű előnézet jelenik majd meg iOS- és Android-eszközökön.

A megtekinteni tervezett videókat ezentúl kisebb méretben, kép-a-képben megoldással ki lehet húzni a képernyő tetszőleges részére, miközben folytatható a böngészés a hírfolyamban. Androidos eszközökön még a Facebook applikáció bezárása esetén is folytatható ilyen módon a videó megtekintése.

Emellett hamarosan elérhető lesz Apple TV-re, Amazon Fire TV-re és Samsung Smart TV-re – később pedig további platformokra is – a Facebook új, televíziókra szánt videós alkalmazása, amellyel már nem csak nagyképernyőn lehet streamelni a Facebook videókat, de a barátaink és az általunk követett oldalak videói mellett az éppen legnépszerűbb, illetve az érdeklődési körünknek megfelelően ajánlott videók között is böngészhetünk. A korábban nézett videók is visszakereshetőek lesznek, illetve el is menthetünk megtekintésre szánt videókat.