2016. június 07.

Videóközpontú megoldást mutatott be az Ericsson

Növeli a videófogyasztási élmény minőségét, zökkenőmentes szolgáltatást téve lehetővé a különböző hálózatokon és a készülékeken.

A videótartalmak iránti fogyasztói kereslet példa nélküli növekedése miatt a szolgáltatók és a műsorszórók módosították videótovábbítási módszereiket, és különböző többképernyős over-the-top (OTT) szolgáltatásokat hoztak létre a legjobb minőségű élmény biztosítása érdekében. A szolgáltatók hálózatain tapasztalható videóforgalom-növekedésre adott válaszként az Ericsson a Broadcast Asia 2016 rendezvényen mutatta be a MediaFirst Video Delivery megoldást. Az Ericsson MediaFirst Video Processing sikeres bemutatását követően a 2016-os NAB rendezvényen ez a megoldás jelenti az Ericsson MediaFirst portfóliójának legújabb bővítését.

Ez a moduláris videótovábbítási platform lehetővé teszi a szolgáltatók és a műsorszórók számára, hogy továbbfejlesszék a felügyelt videószolgáltatásaik továbbítását a mobil eszközökre. A megoldás a modern tartalomtovábbítási hálózati technológia (Content Delivery Network, CDN) segítségével adaptív élő TV-műsorokat, igény szerinti videótartalmakat (Video on Demand, VoD) és felhőalapú videófelvételt/időben eltolt tartalmakat nyújt, így lehetővé teszi az IPTV-, kábel- és mobilszolgáltatók számára, hogy csökkentett költségek és megnövelt hatékonyság mellett kezeljék a felügyelt és a nem felügyelt tartalmakat.

„A folyamatosan növekvő videóforgalom miatt a szolgáltatóknak teljes tartalomláthatóságra és -vezérlésre van szükségük a továbbítási lánc minden részén, hogy különböző többképernyős OTT-szolgáltatásokat nyújthassanak – mondta el Carlos Gonzalez, az Ericsson médiaszolgáltatási vezetője. – A mobilhálózati videóforgalom az előrejelzések szerint éves szinten 55%-kal fog növekedni 2021-ig, amikor is a mobilhálózati adatforgalom több mint kétharmadát teszi majd ki. Ez rámutat a következő generációs felhőalapú megoldások szükségességére. Az Ericsson MediaFirst Video Delivery megoldással lehetővé tesszük ügyfeleink számára, hogy minden hálózaton és készüléken zökkenőmentes videótartalmakat élvezhessenek, és radikális mértékben megnöveljék a videófogyasztási élmény minőségét.”